RNG znamy ma problemy s travenim, dokonca dostal cukrovku DM2, ma neustale problemy dookola, tak som mu povedal ,ze helicid od lekara mu travenie este zhorsi, tak nech uziva betain hcl+ pankreatin, na noc probiotika s psyliom, napisal mi toto, co si o tom myslis ty? vdaka
o helicide to viem, vysadil som ho asi pred rokom, nasadil Betain HCL, chvilu ok, ale nastalo palenie zahy, kedze mam potvrdeny reflux a ta zaklopka nefunguje. Zapal pazeraku sa mi zhorsil, gastro doktor ma pokefoval a chcel to riesit nejakou operaciou, ze inak hrozi rakovina. kontroly mam teraz kazdy pol rok. nakoniec som sa na nejaku dobu vratil k helicidu, aby som preliecil ten zapal a ono to fungovalo. postupne som to zas vysadil, ale ak je stres, nabehnu aj kyseliny a za par dni sa rozbehne palenie zahy znovu a nejde to zastavit inak ako helicid... zufale pokusy nahradit helicid sodou bikarbonou pomozu na chvilu, pomoze jablko, ale nie vzdy. Skusal som aj Kalinat ale to bolo zlozitejsie na uzivanie a pri refluxe sa to bilo. Ale celkovo to uz nieje take hrozne ako byvalo, tie ocisty pomohli, pomohli zmeny stravy, odburanie nejakeho stresu v praci. ale stale mam co vylepsovat, len toho casu na studovanie je malo....
Naposledy upravil: MilanDr (2016-02-28 21:07:16)