51

Re: histaminova intolerancia

Rozne enzymy mozu pomoct pri HIT, ale hlavne je to Daosin, ktory je vlastne prvy enzym na tie rozne drazdive bielkoviny, co HIT sposouju. Je vyrabany v Rakusku, tj pochybujem, ze ho maju US zdroje podstatne lacnejsie, ako europske.
Cistenie a regeneracia pecene protokoom dr Berksona nikdy nezaskodi Mastocytoza je chorobne vysoky pocet mast buniek, ktore produkuju histaminy, takze antihistaminove prostriedky by tam mohli pomoct, napr Curcuminoidy, boswelin , quercitin a podobne.

52

Ahoj Rng, mojmu 5 rocnemu synovi zistili alergiu na roztoce. Som z toho mierne v soku  kedze ja ani muz nie sme alergici a syn mal na prick testoch- co sa testuje na predlakti dost velku reakciu 9x7 mm. Syn cely november a december prekaslal, ale od januara nekasle, nic som nezmenila tak rozmyslam z coho syn tak kaslal ale asi roztoce v tom neboli. Podla teba co je spolahlivejsie prick testy alebo testy z krvi na roztoce, este by som to chcela dat synovi prekontrolovat. A odporucas protiroztocove povlaky ako Pristine? Podla predajcu iba tieto povlaky zamedzia roztocom dostat sa na povrch, ze nestacia antialergicke vankuse a paplony. Proste neviem ci kupit tieto drahe povlaky, alebo nasadit syna na desenzibilizacnu liecbu Staloralom. Je mozne ze z tejto alergie vyrastie bez liecby? V podstate teraz netusim preco ma syn taku silnu reakciu na roztoce,matrace stare nemame, ked si predstavim ze v detstve sme mali jednu postel s matracom cele detstvo a nemali sme alergiu na roztoce a teraz mame 5 rocny matrac a zeby syn nejak zalergizoval ze by bol nejak extra v styku z rostocmi,nechapem tomu...a ake doplnky odporucas na tuto alergiu pre syna? Dakujem:)

53

Matrace treba pravidelne vysavat, podusky prat, v byte kontrolovat, ci su nejake plesne. a pri problemoch pouzit Quercitin.
Kedysi sa postelne pradlo vyvaralo a to predislo problemov s roztocami.

Alergie su individualne veci, zavisia od celkoveho zamorenia tela, do ktoreho napr prispevaju rozne ockovania, alergie mozu aj zmiznut alebo si na ne telo vie navyknut.

Staloral ma sice minimum skodlivych ucinkov, ale aj tak 5%pacientov ich ma, aj ked nie su velmi vazne.
http://www.allergydoctor.com.sg/subling … e-effects/
Okrem toho, je to povodne navhnute na pel a nie som isty, ze to ma ucinok ja na roztoce, kde su to hlavne ich rozpadnute tela, co sposobuju alergie roznymi bielkovinami

Naposledy upravil: RNG (2016-02-19 23:18:07)

54

Rng chcem kupit nove matrace aj kvoli tomu ze synovi 5,5 rocnemu zistili alergiu na roztoce. Momentalne je trend proti roztocom pouzivat strieborne vlakna vsite do matracov. Ze vraj je to velmi ucinne a zabija roztoce, uz som bola rozhodnuta kupit tieto matrace az som narazila na clanok od pana http://sk.geovital.com/moze-striebro-zl … -v-spanku/ kde pise ze tieto vlakna su nebezpecne kvoli vodivosti a nezdrave pretoze to vdychujeme a ludia maju po case zdravotne problemy. No comu mam verit? Teraz neviem ci mam kupit tie matrace so striebrom alebo sa tomu radsej vyhnut. Dakujem za odpoved

55

RNG znamy ma problemy s travenim, dokonca dostal cukrovku DM2, ma neustale problemy dookola, tak som mu povedal ,ze helicid od lekara mu travenie este zhorsi, tak nech uziva betain hcl+ pankreatin, na noc probiotika s psyliom, napisal mi toto, co si o tom myslis ty? vdaka
  o helicide to viem, vysadil som ho asi pred rokom, nasadil Betain HCL, chvilu ok, ale nastalo palenie zahy, kedze mam potvrdeny reflux a ta zaklopka nefunguje. Zapal pazeraku sa mi zhorsil, gastro doktor ma pokefoval a chcel to riesit nejakou operaciou, ze inak hrozi rakovina. kontroly  mam teraz kazdy pol rok. nakoniec som sa na nejaku dobu vratil k helicidu, aby som preliecil ten zapal a ono to fungovalo. postupne som to zas vysadil, ale ak je stres, nabehnu aj kyseliny a za par dni sa rozbehne palenie zahy znovu a nejde to zastavit inak ako helicid... zufale pokusy nahradit helicid sodou bikarbonou pomozu na chvilu, pomoze jablko, ale nie vzdy. Skusal som aj Kalinat ale to bolo zlozitejsie na uzivanie a pri refluxe sa to bilo. Ale celkovo to uz nieje take hrozne ako byvalo, tie ocisty pomohli, pomohli zmeny stravy, odburanie nejakeho stresu v praci. ale stale mam co vylepsovat, len toho casu na studovanie je malo....

Naposledy upravil: MilanDr (2016-02-28 21:07:16)

56

Rng poprosim odpoved na otazku c. 54. Dakujem

57

Nella to je blbost, hoci  striebone vlakna by som nekupoval, ale vysavac  HEPA
a pravidelne vysavat kazdy mesiac madrac  a prat postelne pradno v horucej vode, , pripadne menit podusky kazdy rok.
Strieborne vlakna, co sa uvolnia nezamoruju telo, lebo striebro je malo zlucive, takze sa nezluci a vykasle spolu z hlienom.

58

Ked nemas ziadne kyseliny, nemas ani ziadne palenia. Ked mas primalo kyselin, takto ti nestaci zastavit kvasenie aj hnitie v zaludku a a taK  nas palu.
Dostatok kyselin, nezriedenych v zaludku zamedzi kvaseniu a vyvoju plynov, tiez je signal na pevne uzavretie zaludka a tak sa nemozu kyseliny dostat do pazeraku.