101

Re: Deti a potravinové doplnky.

Pozdravujem Vas RNG, nenasla som sice Citricidal od NutriBiotic ale na jednej slovenskej stranke som od nich nasla GSE. Mohla by som pouzit namiesto Citricidalu ? To je vlastne to iste, nie ? Davkovanie rovnake ? Dakujem
http://www.liecivemasti.com/products/gr … pky-60-ml/



102

Re: Deti a potravinové doplnky.

A tiez sa Vas chcem spytat, ci mi nestaci kupit tento nosovy spray od NutriBiotic ? http://www.pureformulas.com/citricidal- … 1oQxl.dpbs



103

Re: Deti a potravinové doplnky.

Milan, to sa zda ako ten isty vyrobok



104

Re: Deti a potravinové doplnky.

Magbetika, skus ten nosovy spray. NutriBiotic GSE je zmenene slabu formulaciu, ale podla popisu ten nosovy spray obsahuje 0.5% ciricidalu, povodneho Na obsah je to velmi drahe ale ked potrebujes len trochu do nosa, mozno by to preda bolo OK("professional formula" je tu zrejme nove klucove slovo na ucinnost)



105

Re: Deti a potravinové doplnky.

O.k. Tak sa mi to podarilo objednat cez znamu v USA. Objednala mi aj Citricidal aj nosovy spray. Ten nosovy spray mam malemu este riedit s olejom, alebo ho mozem rovno pouzivat ?



106

Re: Deti a potravinové doplnky.

Skus priamo, hoci koncentracia citricidalu v nom je 0.5% a ja obvykle odporucam 35 kvapiek na liter vody, co je koncentracia 0.07%. Ale spray nie su kvapky, toho dojde do nosa ovela menej.



107

Re: Deti a potravinové doplnky.

Este /sice mimo temu/ by som Vas chcela poprosit, co by ste mi poradil pre 70-rocneho otca. Mal zapal mocovych ciest, ale taky, ze z neho isla krv, to mu preliecili ATB a teraz isiel po roku na kontrolu, bral aj moc a objavili sa mu tam stopy krvi, hoci nema ziadne tazkosti. Akurat ma trochu zvacsenu prostatu, ale to ma popisane, ako primerane veku. Co by mu podla Vas pomohlo dat do poriadku ? Moc dakujem



108

Re: Deti a potravinové doplnky.

NAC, berberine  a chanca piedra.
Zapaly mechura mozu byt aj z inych mikrobov, ako tych, na ktore ucinkuju atb.
Na prostatu odporucam 2 x 500 mg sterolov, najma beta sitosterol.
Neexistuje nieco, ako prostata "primerana veku" tak je alebo hyperplazicka, tj zvacsena, alebo normalna velkost. A steroly ju mozu do normanej velkosti postupne zmensit.



109

Re: Deti a potravinové doplnky.

Super, dakujem pekne. Vsetko mam uz objednane, len Vas este poprosim aj davkovanie. Otec ma 93 kg. Dakujem moc za radu.



110

Re: Deti a potravinové doplnky.

NAC 2 x 600 mg az 1200 [pti velkom zahlieneni
Berberine 2 x 1 gram
Chanca piedra caj z kopcom lyzice byliny(povarit pomaly asi 10 minut, nechat odostat niekolko hodin, zlievat/nefiltrovat, ochutit.



111

Re: Deti a potravinové doplnky.

Zdravim VAs RNG, prosim poradte mi nejaky doplnok pre synovca. Ma 9.rokov a 26 kg. Velmi malo je, malo co mu chuti. Nebyva casto chory, ale ma problem, pri oslabeni organizmu sa mu vyhodi opar na ustach. Momentalne ma celu spodnu peru. Ma aj kasel, boli u doktorky vcera a ta mu predpisala B-12 injekcie.



112

Re: Deti a potravinové doplnky.

Na kasel je NAC, oreganovy olej a citricidal. Najma kvapkanie roztoku citricidalu do nosa znici nakazy v prinosnych dutinach, kde sa mozu zdrzovat dlhe mesiace a odtial infikovat cele horne dychacie cesty znova a znova.
http://rng.nazory.eu/rubriky/i/infekcie
Na zvysenie viralnej imunity pozri na
http://rng.nazory.eu/rubriky/h/herpes



113

Re: Deti a potravinové doplnky.

Ahoj RNG, prosím Vás, kúpila som si koloidné striebro spray
http://www.magister.sk/produkt/detail/p … co.-200ml/
lebo malý má zasa soplíky a Citricidal mi este nedorazil.
Na krabicke som sa nedocitala, ako často ho môžem striekať do nosa. Poradíte mi Vy prosím. Malý má 3,5 roka a 20 kg.
Sestra by ho rada pouzila aj pre 12 rocneho syna do hrdla,ale tiez nevie,ako casto ho striekat.
Dakujem pekne.



114

Re: Deti a potravinové doplnky.

Aspon 3 krat denne, minimalne.



115

Re: Deti a potravinové doplnky.

Dobry vecer RNG, prosim Vas, ako mam aplikovat kokosovy olej zmiesany s Citricidalom malemu do nosa, ked je taky "tuhy". To nenakvapkam :-(((( Mam 100 ml kokosovy olej, s kolko kvapkami ho mam zarobit, ked je to pre dieta prosim ? Alebo ako postupovat pri zarabani, aby som ho neznehodnotila- Dakujem Vam za cenne rady

Naposledy upravil: magnetika (2013-05-30 21:17:04)



116

Re: Deti a potravinové doplnky.

Ja mmam malu flasticku s kvapatkom, 30 ml, do ktorej dam 2 kvapky citricidalu(60% professional formula).
Kokosak sa rozpusta v teplote 26 stupnov celzia, postav flasticku do teplej vody a rozpusti sa. az potom tam daj citricidal a dobre potras, aby sa roznomerne rozlozil.



117

Re: Deti a potravinové doplnky.

Jasne, dakujem. Pre maleho predpokladam ze postaci 1 kv na tych 30 ml kokosaku, ano ?



118

Re: Deti a potravinové doplnky.

Staci aj 1 kvapka, to je 20 mg citricidalu do asi 25 000 mg oleja = koncentracia  zhruba 500 ppm



119

Re: Deti a potravinové doplnky.

Dobrý den RNG. Tak od stvrtka minuleho tyzdna uz kvapkame 3xdenne po jednej kvapke do kazdej nosnej dierky Citricdal s kokosakom. Od soboty ma vsak syn kasel. Je vlhky a odtrha sa mu. Zaujima ma, ci to moze suvisiet s podavanim kvapiek, konkretne ci sa moze podla Vas jednat o nejaky "cistiaci" proces v prieduskach. Soplik sa stratil, tak ma zaujima Vas nazor. Je sice pravda, ze v skolke niekolko jeho spoluziakov ma bronchitidu, ale aj tak ma zaujima, co si Vy o tom myslite. Zajtra s nim chcem vybehnut k lekarke. Dakujem a zelam pekny den



120

Re: Deti a potravinové doplnky.

Tak sme boli u lekarky, dychani ma maly vraj ciste, takze jedine co jej z toho vychadza su DUTINY,lebo mu pozrela do hrdla a vraj mu zatekaju hlieny ! CRP mu vyslo 8, dala mu od kaslu Mucosolvan Junior sirup, mame 2 dni po 2x10 min nahrievat na lampou a potom sa prist ukazat.
Myslite, ze to moze byt uz ucinok Citricidalu ? Lebo maly soplik z nosa nema, ale ako nahle si lahne do postele, hotovy koncert. Chrape, zatekaju mu hlieny a to ho drazdi na kasel. Je mi ho luto, lebo si nic neodpocinie. Dokonca sa z toho aj povracal. ako kaslal teraz zo spanku.
RNG myslite, ze mam vyckat ,je toto "ozdravny" priebeh odhlienenia dutin pri podavani Citricidalu ??? Prosim ozvite sa, lebo uz som skutocne zufala, nemam najmensiu chut pendlovat medzi ORL a pediatrom, a vysvetlovat, preco mu nechcem dat prepichovat dutiny sad



121

Re: Deti a potravinové doplnky.

Pozdravujem Vas RNG, dnes je to 10 den, co sme na Citricidale. Kvapkame s kokosakom do nosa 3*denne. Maky dostal od lekarky Mucosolvan sirup na kasel /vid prispevok vyssie/, ale vobec nevidim nejaky pokrok v liecbe. Dokonca dnes ma slzave oci a zacina sa mu pustat soplik z nosa. Stale sa neozývate, chcela by som vediet, ci to moze suvisiet s tym Citricidalom, nie v negativnom zmysle,mam cakat ? Odpiste mi prip. prosim na moj mail kusamar@gmail.com. Moc dakujem

Naposledy upravil: magnetika (2013-06-15 10:57:02)



122

Re: Deti a potravinové doplnky.

Na hlieny treba NAC a najma oreganovy olej.
10 dni je viac nez dost kvapkania roztoku citricidalu, mikroby, na ktore je ucinny uz musia byt davno znicene.
Inac roztok citircidalu moze vyvolat tok hlienov az 1 hodinu, vtedy ho treba urobit slabsi.



123

Re: Deti a potravinové doplnky.

Takze mam s Citricidalom skoncit ?  Mam zarobených 30 ml kokosaku s dvoma kvapkami Citricidalu. Alebo si mam zarobit len slabsi ? Takze mistaci ho pouzivat pri soplikoch prvych sedem dni ?
Aky mi doporucujete teraz dalsi postup, prosim. Dakujem

Naposledy upravil: magnetika (2013-06-15 13:17:40)



124

Re: Deti a potravinové doplnky.

Citricidal je velmi ucinny, co ma znicit znici uz za par dni.
Ine infekcie treba adresovat inymi prostriedkami, ako som uz naznacil
Inac moze sa jednat aj o vzdusne alergie na to sa pozri na temu alergie.

Naposledy upravil: RNG (2013-06-15 21:51:23)



125

Re: Deti a potravinové doplnky.

Takze koncentraciu menit nemusim ? Mozem nechat tie 2 kv na 30 ml ?
Vcera sme ho vysadili, na noc som mu natrela prsia maslom, zmenila som sirup na Mucoplant /prirodny prosukt/ a cuduj sa svete, dnes zakaslal dva kraj, aj to zdaleka nie tak "bolavo" ako vcera. Velmi sa tesim.
Známa z USA, prave ta, ktora mi posielala Citricidal, mi spominala, ze americania ho davau aj preventivne, preto som pokracovala.

Naposledy upravil: magnetika (2013-06-16 14:14:53)



126

Re: Deti a potravinové doplnky.

Nuz ja ten citricidal pouzivam dost pravidelne, lebo moje zlate vnucatka sa so mnou  vzdy podelia o svoje mikroby cez weekend, a potom sa musim 2-3 dni liecit...
Inac na rozne mikroby treba rozne koncentracie citricidalu, tj na niektore staci aj menej. Na ine zase nezaberie a musis pouzit NAC a oreganovy olej, alebo extrakt z olivovych listov. Tieto 4 zhruba pokryju vacsinu nakaz,m teda okrem viralnych to je kategoria sama o sebe, pozri na temu herpes



127

Re: Deti a potravinové doplnky.

RNG mozete mi prosim napisat, co je vlastne NAC ? O.k. takze vsetky tieto pripravky postaci ak mu budem podavat pocas prvych dni "choroby", hovoríte, že by mali zabrat ?
Neviem najst tutemu herpes :-(

Tento extract by ste mi doporucoval:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Olive-Le … -Vcaps/744

Naposledy upravil: magnetika (2013-06-17 05:37:19)



128

Re: Deti a potravinové doplnky.

Dana znacka z NPOW obsahuje v jednej kapsuli 6% z 500 mg, tj 30 mg oleuropeinu. Odporucena intenzivna davka pre dospeleho je 3 x 300 mg oleuropeinu, tj to je dost slaby vyrobok.
Ja pouzivam tento
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … mg-60-caps
kde je v kazdej kapsuli 150 mg oleuropeinu.
NAC je N-acetyl cysteine, forma aminokyseliny ktora ponaha odhlienovat, dospela davka je 2 x 600 az 1200 mg.
Dobre sa rozpusta vo vode, prechadza aj do mlieka a vodny roztok ma kyselkavu chut. Ak pijes roztok, pi cez slamku, lebo ti moze dlhodobo omyvajuce zuby poskodit sklovinu(acetyl=kyselina octova)



129

Re: Deti a potravinové doplnky.

Pre Boha a to mam davat malemu 3,5 rocnemu pit ?! Nazaj mu to neuskodi ?



130

Re: Deti a potravinové doplnky.

Potravinove doplnky su schvalene na volny trh lekarskymi komisiami a prva podmienka je neskodnost a nezavadnost v urcenych davkach. Samozrejme davky treba preratat z dospelej davky na detsku vahu v ich pomere. Dospela vaha je asi 70 kg, preto na napr 15 kg dieta treba 15:70 x dospela davka.
Mikroby u dospelych a deti su tie iste, preto potrebujes tie iste antimikrobialne latky na ne. Teda ked ich vies do dietata dostat.
NAC je lahko dostat do dietata, ako "citronovu vodu"
http://rng.nazory.eu/rubriky/h/herpes



131

Re: Deti a potravinové doplnky.

Ahoj RNG. Prosim ta ake doplnky by si doporucil pre 15 rocneho aktivneho sportovca, konkretne basketbalistu, na lepsiu regeneraciu, klby.... Dakujem



132

Re: Deti a potravinové doplnky.

V prvom rade sa nepresilovat, lebo aj rozne klbove doplnky mozu regenerovat klby len obmedzene.
V prvom rade jedla, ako do makka uvarene slachy a klbova hnota, huspeniny, a ked ides na extrakty=doplnky tak glucosamine, hyaluronicka kyselina, MSM a jest na klbove mazivo(aby sa klby nevydierali prirychlo) 2 avokada tyzdenne.



133

Re: Deti a potravinové doplnky.

S tym nepresilovanim bude problem, musi podavat maximalne vykony... A ostatne doplnky ktore by si odprucil ? Napadaju ma  aminokyseliny na regeneraciu svalstva, pripadne doplnky na kosti, d3, iontove napoje pocas treningu......?



134

Re: Deti a potravinové doplnky.

Vybudovanie extra svalstva znamena zataz na vnutorne organy, tj extra zataz. Teda tieto sa opotrebuju skorej a teda to celkove skracuje zivot.
Ale 15 rocni si myslia, ze su nesmrtelni a tak si taku malickost, ako skratenie zivota vobec nebudu vsimat.
Ale je som v zivote poznal dostatok spickovych sportovcov, co sa dozili ovela menej, nez priemerny zivot a zmenili sa na hrudy sadla okamzite, ked boli vyradeni z aktivneho sportovania pre znicene klby alebo rozne zranenia.
Takze mam nazor, ze prilisne sportovanie je nezdrave a skracuje zivot.
Vsetko treba robit  z mierou.



135

Re: Deti a potravinové doplnky.

Ahoj RNG, tak mam doma NAC od NOW a Olive Leaf Extract / http://www.swansonvitamins.com/swanson- … mg-60-caps / Mozem Vas poprosit o davkovanie pre 20 kg dieta ? Dakujem



136

Re: Deti a potravinové doplnky.

Na 20 kg treba zhruba 1/3 dospelej davky. Tj z toho olivoveho listu 2 x 1 kapsulu(problem je ale do dietata dostat tak velku kapsulu...)
NAC treba na 20 kg asi  2 x 200 mg, to sa da riesit rozpustenim 600 mg kapsuli do 3 deci vody a podavat po viackrat denne par glgov, ako "citronovu vodu" tak to davam mojej 6 rocnej neteri, prichutene ovocnou stavou. Pije to cez slamku, lebo NAC je kyselina, ktora napada zuby podobne ako citronova stava.



137

Re: Deti a potravinové doplnky.

Dakujem, rozmyslala som, ze by som obsah tej kapsle /extrakt z oliv.listu/  nasypala do stravy a tak to nejako do neho dostala, snad



138

Re: Deti a potravinové doplnky.

Vela stastia, lebo je to dost horke.



139

Re: Deti a potravinové doplnky.

RNG napísal(a):

Dana znacka z NPOW obsahuje v jednej kapsuli 6% z 500 mg, tj 30 mg oleuropeinu. Odporucena intenzivna davka pre dospeleho je 3 x 300 mg oleuropeinu, tj to je dost slaby vyrobok.
Ja pouzivam tento
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … mg-60-caps
kde je v kazdej kapsuli 150 mg oleuropeinu.
NAC je N-acetyl cysteine, forma aminokyseliny ktora ponaha odhlienovat, dospela davka je 2 x 600 az 1200 mg.
Dobre sa rozpusta vo vode, prechadza aj do mlieka a vodny roztok ma kyselkavu chut. Ak pijes roztok, pi cez slamku, lebo ti moze dlhodobo omyvajuce zuby poskodit sklovinu(acetyl=kyselina octova)

rng, nasla som tebou odporucany extrakt z oliv. listov aj na sk, tak som rada, lebo cenovo to nevyjde tak zle:
http://www.swanson.sk/p/376/olivov%C3%B … siln%C3%BD
je vsak mozne tobolky vysypat do napoja, ked chcem naporcovat detom? tiez uzivat vsetko dokopy - oreg. olej, gse a ten extrakt + nac?



140

Re: Deti a potravinové doplnky.

oreganovy olej do deti nedostanes, lebo je stiplavy takze jedine, ako to do nich dostat, je prehltnut tu kapsulku. Vela stastia, moj 37 rocny syn ma s tym problem, hoci kapsulky su naozaj  malicke
Samozrejme sa olivovy list da vysypat do jedla, ale ci ti to deti zjedia, je otazne, lebo ma dost intenzivnu chut, ved skus to sama. Drzim ti palce.



141

Re: Deti a potravinové doplnky.

oreg. olej v kvapkach mi deti zjedia 3-4 kvapky v lyžičke s tymianovym sirupom. potom zapiju vodou.
prakticky sa mi do nich podarí dostať to čo potrebujem :-)
ďakujem.



142

Re: Deti a potravinové doplnky.

To je nevidany uspech!. Gratulujem. Mne sa to do vnucky este nepodarilo dostat.



143

Re: Deti a potravinové doplnky.

dakujem smile



144

Re: Deti a potravinové doplnky.

Dobry den pan RNG,
poprosim Vas o odsuhlasenie, na Vasom fore som nasla rady na odhlienenie  4 rocneho dietata- 18 kg.

Potrebujem NAC- http://www.iherb.com/Now-Foods-NAC-600-mg-250-Vcaps/694

oreganovy olej - v kapsuliach pre syna, ktory by ste mi odporucil? neviem sa v ponuke iherbu zorientovat

olivovy extract moze byt aj tento? -http://www.swanson.sk/p/376/olivov%C3%BD-extrakt-extra-siln%C3%BD

probiotika od jarrows http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … psules/124
Probiotika treba podavat, ak by syn dostal virozu alebo aj preventivne na nejaku dobu?

roztok citricidalu na zcaste sinusitidy- davkovanie podla Vasho odporucania uz mame.



145

Re: Deti a potravinové doplnky.

Mikrovlakniny a probiotika potrebujeme kazdy a cely zivot. Dnes ich totiz v potrave nedostavame v dostatku.
Extrakt z oregana odporucam tento
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … ftgels/731
a extrakt z olivovych listov tento
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … mg-60-caps

Virozy je ina kategoria, hoci lekari bez testov toto vyhlasia, a tym sa pacienta zbavia. Na viralne utoky a nase vlastne virusy pozri na temu
http://rng.nazory.eu/rubriky/h/herpes
Jarrow EPS beriem obcas aj ja, je to tepelne odolna a kyselinovo vzdorna zmes probiotik, kvalitna.



146

Re: Deti a potravinové doplnky.

aku zmes mikrovlaknin odporucate a odkial mozem objednat?
dakujem



147

Re: Deti a potravinové doplnky.

Nuz vymenujem znova rozne mikrovlakniny:psylium inulin pektiny, arabinogalaktany glucomannan a ine. Dostat ich jednotlivo z roznych zdrojov, napr na SAlovensku firma Vemica ma psylium , inulin a ovsennu vlakninu, co je tiez bohaty zdroj mikrovlaknin. Ine ja osobne napr kupujem z www.swansonvitamins.com kde maju arabinogalactan inulin a glucomannan v prasku najlacnejsie. Zmes tychto si pridavam do vody na pitie, ktoru pijem postupne cely den.  Do zmesi pridavam aj ine, ako praskovy ester C s bioflavonoidmi, obcas MSM, ked si citim klby, pripadne citricidal, ked na mna lezie nejaka nakaza. A samozrejme ochutim to kvalitnym nesladenym ovocnym koncentratom, hlavne z ovoci, co su velmi bohate na antioxidanty.



148

Re: Deti a potravinové doplnky.

Dobrý deň,

chcem sa spýtať na tieto probiotiká ktoré radíte
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … 19518?at=0

či su vhodne pre dieta a či je možné kapsulu otvoriť a zamiešať do vody?



149

Re: Deti a potravinové doplnky.

Probiotika pre dospelych su tie iste, ako pre deti. Neexistuju nejake specialne detske odrody.

Ta kapsula sa samozrejme ze da otvorit a zamiesat do jedla. Nie je entericky pokryta.



150

Re: Deti a potravinové doplnky.

ked miesam detom do ovocnej stavy vysypane tobolky NAC, extrakt z oliv. listov a este aj cordyceps, moze sa to nejako rusit? to je davka na cely den, cize mam to takto namiesane do vecera v chladnicke, kym to cele nevypiju.