51

Re: Deti a potravinové doplnky.

???
Nezmysel
Sú ľudia, ktorí brali viac ako 30 000- 50 000 IU určitú dobu (niekedy aj dlhodobo) bez vedľajších účinkov pri poruchách imunity, strese, skleróze MP, osteoporóze, rakovine, cukrovke, Alzheimerovi,......nárazovo aj cez 200 000 IU (dokonca som sa stretol s chlapom, čo zobral 300 000 IU naraz)
ja sám som bral vyše mesiac 20 000-30 000 IU bez problémov..(500 mcg-750 mcg; D3 samozrejme)
Vitamín D sa síce ukladá v tukoch, ale je pravdou, že ho máme nedostatok..
telo ti za 1/2 hodinu môže, ak máš dostatočnú schopnosť prijímať zo slnka, to 4-ročné dieťa určite má, pri priaznivých  (slnko, odhalené časti tela,..) podmienkach vytvoriť až 20 000 IU. Takže si to vyhoď z hlavy.. i keď má malú váhu, 5000 IU denne je pre ňu tak akurát, nie veľa..
Choď čím skôr k lekárovi, napr. tu máš možné príčiny nadmerného močenia
http://www.webmd.com/urinary-incontinen … treatments
http://www.medicalnewstoday.com/articles/70782.php - úzkosť, vedľajšie účinky liekov, zápaly močového mechúra, a to najhoršie - cukrovka (to vám fakt neprajem.. podobne to začalo u mňa - močenie v noci a nenormálny smäd, trošku aj hlad - v noci - 6-7 krát za noc.. raz som bol taký smädný, že som vypil 4 litre vody za 1 hodinu.. ), a iné..

Naposledy upravil: Delux (2012-12-04 16:53:40)



52

Re: Deti a potravinové doplnky.

Detto.
Inac cukrovka u malych deti moze byt aj nasledok ockovania. Ale moze mat len urinarnu infekciu, co sa moze podobne prejavit.
Predavkovanie tukorozpustnymi vitaminami mozno dosiahnut len po dlhom case brania a v tomto pripade vyssimi davkami.Pecen totiz prijme vitaminu D velke mnozstvo skor, nez sa preplni.

Naposledy upravil: RNG (2012-12-04 17:44:30)



53

Re: Deti a potravinové doplnky.

Dakujem za odpoved, zajtra ideme s mocom k lekarke, dufam ze to je len nejaka urinarna infekcia.



54

Re: Deti a potravinové doplnky.

Drzim palce.



55

Re: Deti a potravinové doplnky.

Bohuzial, testy na cukor su pozitivne, cukor v krvnom sere vysiel 13,2 nasa dcerka je uz v nemocnici. Ironia osudu, ze jej vysoky cukor namerali prave na Mikulasa. Ockovat sme ju prestali v 6tich mesiacoch, na BCG vakcinu mala zlu reakciu, hnisalo jej ramienko asi mesiac. Skoda, ze som o tom ockovani nevedela skor, nasa prva dcerka by mozno nemala autisticke crty a druha cukrovku:(:( Tretia dcerka ockovana nie je.



56

Re: Deti a potravinové doplnky.

To este nemusi byt zniceny pankreas a cukrovka typu DM1, moze to byt len stale vysoky cukor, ako je u DM2, ked jej nieco poskodilo pankreas. Ten ma moznost u mladych ludi sa ale casto zregenerovat.
Nuz ja mam za poslednych 10 rokov cukor prakticky stale nad 7 a vystupi mi po jedle, ked si nedam pozor a zjem
plno sladkeho aj na 15. To je uz ale velke zlepsenie, lebo pred 10 rokmi by to vyskocilo cez 25. Raz dokonca 35 a napriek vsetkym bububu lekarov som nic necitil. Samorejme som mal strach a okamzite som zacal cvici, co mi znieslo cukor pod 25 za hodinu cvicenia. Odvtedy som si daval vacsi pozor co jem

Preco je dieta v nemocnici?
Momentalne beriem na regenerqciu pankreasu a znizenie cukru v krvi doplnky Gymnena sylvestris, corosolicku kyselinu z banaby, bitter melon extrakt, alfa lipoicku kyselinu a berberine. A som opatrnejsi so sacharidmi a cukrami, samozrejme. Ale uz nie prilis, ako pred rokmi.

Naposledy upravil: RNG (2012-12-05 22:15:47)



57

Re: Deti a potravinové doplnky.

Zobrali ju do nemocnice koli tomu vyskemu cukru. Tam jej namerali uz 30 a boli samozrejme zhrozeni. Teraz ju nastavuju na inzulin, velmi zle to znasa, hlavne odoberanie krvi z prsteka. Musime sa vsetko naucit okolo diety a inzulinu, dali nam aj literaturu. Stale cakame na vysledky ci je to typ 1 alebo 2, ale vraj na 99 percent je to typ 1, cukor bol prilis vysoky. Vraj nezvratny proces a dozivotne pichanie inzulinu. Pytala som sa ci to nemoze byt len kratkodobe vyradenie penkreasu z cinnosti, ale vraj nie, ked uz sa ten inzulin netvori, tak uz sa ani nebude. Este cakame za vysledkami kolko toho inzulinu je pankreas schopny este vytvorit. Vobec tomu nerozumieme. Kratkodobe zvysenie by vraj bolo tak do 7, ale 30 je uz privela. Date mi prosim nejaky mail kontakt, chcem sa nieco opytat, ale nie na fore. Dakujem!



58

Re: Deti a potravinové doplnky.

To je blbost. Pankreas moze byt poskodeny roznymi liekami a toxinmi len docasne, u takeho dietata je este moznost aspon ciastocnej regeneracie. Lekari by kazdeho najradsej dali na lieky, brat cely zivot a mnozstvo.
Nehovorim ze je sanca velka, najma ked nepouzijes ziadne prirodne prostriedky na regeneraciu, a o tom nemaju zialbohu lekari, cest vynimkam, ani sajnu,.
Inac co sa tyka merania cukru u deti, dnes maju glukomery, co potrebuju ovela mensie mnozstva krvi, takze netreba pichat prsteky, moze to byt aj rameno co noha.
Ja mam DM2 a veru som si nameral raz aj 35, skontrolovane na 3 roznych glukomeroch, co mam doma, ked som si par dni nedaval pozor a "zozral vsetko, co nezozralo mna" Potom som sa tetelil od strachu a cvicil som vyse hodiny v kuse, kym som to nezrazil na 25, co som mal plnokrat predtym, takze som vedel, ze to uz nie je kriticke.
Inac ja som nemal pod 7 uz vyse 10 rokov, az na par dni, ked som bol na celodennej ture. A mam pozitivne DM2 nie 1. Takze niekto dava chybne informacie????
Mne je jasne, zo to zhodia na "dedicnost" a "autoimunitu" aby nezobrali zodpovednost za skodliviny, co ockuju detom ako na pase a maju drzost tvrdit, ze je to neskodne. Nikdy predtym nemalo tolko malych deti cukrovky, ako dnes.

Na forum nedavam moj e-mail, nemozem kazdemu odpovedat zialbohu, ale ked chces uviest svoj, tak si najdem cas, hlavne ked sa jedna o dieta, co je mladsie, ako moja vnucka a iste zlate.



59

Re: Deti a potravinové doplnky.

Budem velmi rada ked mi napisete, tu je moj e-mail: aiglle589@centrum.sk



60

Re: Deti a potravinové doplnky.

OK, napisal som ti na tvoj e-mail



61

Re: Deti a potravinové doplnky.

Dobry den RNG, chcela by som sa poradit ohladom jedneho 9 rocneho dievcatka, ma stale sa opakujuce urinalne zapaly, ktore sa neprejavuje ani palenim alebo stipanim pri cikani, ale vysokymi teplotami az jej to prechadza do ladvin. Bola uz preto viac krat hospitalizovana v nemocnici. vybrala rozne antibiotika. Momentalne neviem vysledky, lebo na nich cakaju, ale pomohla by jej D-manosa ? napr. ta od fy Meda http://www.biopurus.sk/biopurus/eshop/2 … -D-manosa, v akej davke to treba uzivat pri jej veku 9 rokov a vahe cca 35 kg ?



62

Re: Deti a potravinové doplnky.

pan RNG mozete sa pls pozriet na moju otazku v tejto teme o 21.10 hod ?



63

Re: Deti a potravinové doplnky.

Na urinarne zapaly su rozne prostriedky. ATB adresuju mnohe bakterie, ale nie plesne a kvasne infekcie, ani viralne, a tym ze potlacia nase probioptika casto daju moznost sa rozvinut inym infekciam, na ktore su  neucinne a ktore potlacenim probiotik vlastne podporia.
Takze atb su casto nie odpoved na urinarne zapaly.
D-manoza sice vyplavi rozne bakterie z urinarneho systemu, ale nie ine mikroby. Davka na dospelehop je 2 gramy kazde 3 hodiny, na dieta tej vahy polovica. Uroval Manosa udava prinizke davky.
Na urinarne je ucinny aj Berberine, ktory sa nachadza v malom mnozstve aj v brusniciach/cranberry, davka 2 x 50 az 1000 mg na dospeleho, polovica na dieta.
U doplnkov sa nemusis obavat predavkovania, ale prilis nizkych davok.
No a po pouziti antibiotika odporucam si co najskor obnovit probioticku crevnu floru, tj brat mikrovlakniny a kvalitne probiptika, inac dieta straca az 70% obranyschopnosti/imunity.
Kedze bola hospitalizovana a brala atb, mozno ma rozvinutu nocosomialnu infekciu/nemocnicny, a tam by som odporucal pit roztok GSE alebo brat GSE tabletky, ktore zaberaju aj na infekcie, co atb nevie znicit(MRSA,VRE, Clostridium Diff. a podobne.
V  pripade , ze sa jedna o prudku candidovu infekciu, pozri na temu
http://rng.nazory.eu/candida
Ak sa jedna o viralnu nakazu, tak [pozri na temu
http://rng.nazory.eu/herpes
Ciastocne mozu pomoct aj rozne protiapalove, ako curcuminoidy s bioperinom, dospela davka 3 x 1500 mg, boswelin, 2 x 500 mg
alebo rozne enzymy, najma seraapeptaza, davka 2 x 120 000 jednotiek.Sice neodstrania pricinu, ale podstatrne znizia zapal a tym pomozu telu.

https://www.swansonvitamins.com/swanson … mg-60-caps
https://www.swansonvitamins.com/swanson … mg-60-caps
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … -Caps/4467
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … caps/19518
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … apsules/13

Naposledy upravil: RNG (2013-01-10 22:13:26)



64

Re: Deti a potravinové doplnky.

Dobrý deň RNG,

chcela by som mojej 2,5 ročnej dcérke zvýšiť imunitu Tebou odporúčanými doplnkami. Odkedy chodí do jasiel, tak tačali problémy s infekciami. Momentálne je zasa chorá a striekam jej do nosa roztok GSE a tiež sa snažím do nej dostať v priebehu dňa 12 kvapiek GSE v nápojoch. Dávam jej vitamín c a betaglukán (ale kúpený na Slovensku v dávke 30mg). Čo ešte by som mohla jej nasadiť? Predpokladám, že asi tak ako dospelým radíš, ale tu je problém, že mi ešte kapsule neprehltne. Preto by som poprosila o radu, ktoré doplnky mám objednať, aby som nekúpila niečo, čo nebude mať dobrý účinok (sortiment je obrovký a ja ako lajk to neviem posúdiť). A tiež v akom množstve ich užívať.

Ďakujem.



65

Re: Deti a potravinové doplnky.

Roztok GSE sa nestrieka, ale kvapka v leze, s hlavou zaklonenou co najvioac dozadu. Ja som to daval vnucke tak, ze som ju zavesil za nohy dole hlavou a kvapol rychle po kvapke do kazdej nosnej dierky. Nuz je to cirkus, ale jedine tak sa to dostane aj do celnych dutin, kde sa nakazy zdrzuju najdlhsie.
Nezabudaj na NAC, odhlienovac, ja to davam vnucke ako "citronovu vodu"
Dospela davka je 2 x 600 az 1200 mg,, takze detom vystaci 600 mg do 3 deci vody na 2 dni



66

Re: Deti a potravinové doplnky.

Roztok GSE sa nestrieka, ale kvapka v leze, s hlavou zaklonenou co najvioac dozadu. Ja som to daval vnucke tak, ze som ju zavesil za nohy dole hlavou a kvapol rychle po kvapke do kazdej nosnej dierky. Nuz je to cirkus, ale jedine tak sa to dostane aj do celnych dutin, kde sa nakazy zdrzuju najdlhsie.
Nezabudaj na NAC, odhlienovac, ja to davam vnucke ako "citronovu vodu"
Dospela davka je 2 x 600 az 1200 mg,, takze detom vystaci 600 mg do 3 deci vody na 2 dni
Betaglukanov treba zialbohu ovela viac, dospela davka je 3 x 500 mg, ale kedze nemaju chut, daju sa zamiesat lahko do jedla.
http://www.iherb.com/Now-Foods-Beta-1-3 … -Vcaps/406



67

Re: Deti a potravinové doplnky.

Ďakujem. Nemala som kvapátko, tak som použila z vincentky roprašovač do nosa a má vždy zaklonenú hlavu. Myslíš, že sa to tam nedostane dostatočne?
Ten betaglukán su kapsule, to mi dcérka neprehltne. Môžem ich rozpustiť alebo mi poraď, prosím, v tekutej forme.

Chcela by som jej dávať aj probiotiká, ale mám doma len tie čo najčastejšie radíš a zasa sú to kapsule. Môžem kapsulu vysypať do vody? Nezničí sa tým ich účinok? A čo tieto?
http://www.iherb.com/Childlife-Probioti … 50-g/10630

A mám jej ešte niečo dávať, aby sa jej tie infekty stále nevracali?
Ďakujem moc za odpoveď.



68

Re: Deti a potravinové doplnky.

Samozrejme, vsetky kapsule, ktore nie su oznacene "enteric" mozes otvorit a obsah vysypat do jedla ci napojov. Otazka je ako to chuti, lebo deti su dost tazko oklamat so zlymi chutami.
Ale betaglukam ma ponerne neutralnu chut(je to len forma polysacharidu) a probiotik je kopa, napr najnovsie pouzivam ustne vo forme cukrika,. celkom prijemne chutiaceho a dal som ich aj vnucke a neprotestovala
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … nges/41036
Aj uvedena kombinacia collostra a probiotik je ok, hoci na probiotika radim casto take, co su zarucene tepelne a kyselinovo odolne, tj aj otvorena kapsula je z nich OK.
Ale co je hlavne treba jest plno extra mikrovlaknin, inac nemaju tie probiotika sancu sa rozmnozit, co potrebuje najmenej 1000 krat, aby osidlili cele creva a az potom sa ukaze ich pravy imunny potencial.

Naposledy upravil: RNG (2013-01-22 15:08:26)



69

Re: Deti a potravinové doplnky.

RNG,
chcela by som sa ešte vrátiť k mojej predchádzajúcej žiadosti. Dcérke dávam stále piť cez deň GSE, ale nevidím žiadnu zmenu k lepšiemu. Mala robený výter pozitívny na enterobaktéra. V zozname baktérií citlivých na GSE však som ho nenašla. Je pravda, ža mám nové GSE, keďže na fóre čítam, že je asi menej účinné. Ale možno na túto baktériu neúčinkuje ani to pôvoné. Preto Ťa prosím o radu, ako ho zlikvidovať. Dávam jej vit c, ACC, vit. D3.
Mockrát ďakujem za radu.



70

Re: Deti a potravinové doplnky.

Zialbohu to nove "GSE" nema ani zlomok ucinnosti povodneho, takze odteraz, pokial sa nevratia k povodnej formule nemozem toto "GSE" odporucat nikomu.
Skus do nej dopravit napr extrakt z olivovych listov, kvapkat jej koloidnu striebornu vodu do nosa casto, a davat hodne mikrovlaknin a obcas nasadit probiotika.
S detmi je to patalia, lebo nei su schopne brat doplnky vo forme kapsuli, ako dospeli



71

Re: Deti a potravinové doplnky.

Ďakujem moc. A nebolo by možné použiť miesto GSE citricidal od firmy Biochem research?
http://www.forresthealth.com/citricidal … -1-oz.html

Dcérka má tú baktériu v hrdle, mám jej tú koloidnú strieb. vodu dať užívať? Aké dávkovanie. A ešte poprosím aj dávkovanie extraktu z olivových listov.

Ďakujem moc.



72

Re: Deti a potravinové doplnky.

Skuste to niekto uz , nech viem, na com som.
Ja som sice zasobeny osobne dobre na par rokov lebo mam litrovu flasku(32 ozs) povodneho GSE, ale rozni znami a rodina potrebuju ten povodny silny GSE/citricidal a nie tu novu "limonadu"



73

Re: Deti a potravinové doplnky.

RNG,a myslis,ze aj tie tabletkove formy GSE su uz neucinne? Lebo my pouzivame len tie,kedze deti by mi to nevypili...
Cora



74

Re: Deti a potravinové doplnky.

machulla napísal(a):

Ďakujem moc. A nebolo by možné použiť miesto GSE citricidal od firmy Biochem research?
http://www.forresthealth.com/citricidal … -1-oz.html

Dcérka má tú baktériu v hrdle, mám jej tú koloidnú strieb. vodu dať užívať? Aké dávkovanie. A ešte poprosím aj dávkovanie extraktu z olivových listov.

Ďakujem moc.

RNG,
možem poprosiť o radu na moje otázky.
Ďakujem veľmi pekne.



75

Re: Deti a potravinové doplnky.

Samozrejme je koloidna strieborna voda vhodna do nosa, do oci, do hrdla  atd.
Davkovanie ucinnej latky, oleuropeinu na dospelu vahu je 3 x 300 mg.
Na dieta podla vahy samozrejme menej.
Neviem aky extrakt chces pouzivat, ale dolezite je vediet mnozstvo oleuropeinu v nom, aby si si vedela vyratat ucinnu davku.
NAC/ acc treba na dospeleho 2 x 600 az 1200 mg a to deti skor znesu, lebo sa to da ropzpustit na "limonadovu vodu" a pridat aj ovocnu stavu  do toho.
Na ten GSE si musim este pockat, kym niekto nezisti, ci dnesny  citricidal z firmy Biochem research je este stala povodny.

Naposledy upravil: RNG (2013-01-29 22:08:06)



76

Re: Deti a potravinové doplnky.

Mockrát ďakujem za odpoveď. Ten extrakt z ol. listov mám na ceste tento:
http://www.iherb.com/Natural-Factors-Ol … sules/2643

Ako ho mám dávkovať? Len zasa sú to kapsule, tak neviem ako to do nej dostanem. Môže sa to nejak rozrobiť?



77

Re: Deti a potravinové doplnky.

Ahoj RNG,co by som este mohla davat synovi-4 rocny.
V piatok a sobota teplota 40,1 a odvtedy skoro stale 38,5,dnes je uz 5 den,co teplotuje+sopel+silny dusivy kasel.
Davam mu GSE tablety podla prepoctu vahy,2x denne 600 mg NAC,3 x denne oreganovy olej,collostrum,multivit a multimineraly 2 x denne,1x denne Quercetin s Bromelainom,1 x denne Vitamin D3,do nosa davam 3x denne GSE striedavo s KS.,C vitamin casto.. Kol.striebro mu davam aj oralne..Vecer dostava ako posledne probiotika.
5-dnovu teplotu este nemal,vzdy skoncila po 3 dnoch..
Dakujem Cora

Naposledy upravil: cora73 (2013-01-30 16:36:17)



78

Re: Deti a potravinové doplnky.

Nuz davas mu asi vsetko co mas, ale nevidim tam mikrovlakniny=absorbenty a vyziva pre probiotika.
Zrejme ma poriadnu zmes infekcii. Len trpezlivo pokracuj dalej, pripadne mu daj aj serrapeptazu,a extrakt z olivovych listov.
Na podporu pluc je aj cordyceps,dospela davka 2 gramy
na imunitu betaglukany, dospela davka 3 x 500 mg.
Mozno je to aj kombinovane s  viralnym , pozri na temu herpes
http://rng.nazory.eu/rubriky/h/herpes



79

Re: Deti a potravinové doplnky.

machulla napísal(a):

Mockrát ďakujem za odpoveď. Ten extrakt z ol. listov mám na ceste tento:
http://www.iherb.com/Natural-Factors-Ol … sules/2643

Ako ho mám dávkovať? Len zasa sú to kapsule, tak neviem ako to do nej dostanem. Môže sa to nejak rozrobiť?

RNG,
môžem poprosiť o odpoveď.

Ďakujem.



80

Re: Deti a potravinové doplnky.

Ouch/au, to mas problem s detmi. Oleuropein je dost horky neviem ako sa ti to ,podari zapasovat do jedla!
Preto to davaju do kapsuli pre dospelych....
Dufam, ze mas tvorciu dusu a konsku trpezlivost.



81

Re: Deti a potravinové doplnky.

K prispevku c.77

Dnes sme boli u dr.,lebo noc bola hrozna,zase 39,6 °C,bluznenie,stonanie od bolesti,nesmela som sa ho ani dotknut,vsetko ho bolelo,cele telo,ale na chripku  to nevyzera,dr dala ATB,ze ma chytene hrdlo a trosilinka nieco na prieduskach,a ze ich musi vybrat,kedze je alergik..ATB mam doma,ale zatial mu ich davat  nebudem,uvidim,ci sa z toho predsa nevylize sam.

Je mozne,ze dostal dalsiu infekciu od starsieho brata,ktory ochorel 2 dni po nom? My sme boli odcestovani a ked sme dosli domov,krpec uz bol dobre,ale potom to zase prepuklo-mozno to je ta dalsia infekcia od brata..

Mikrovlakniny dostava,zabudla som napisat...

Dakujem,Cora



82

Re: Deti a potravinové doplnky.

Serrapeptazu mam,len sa chcem opytat,mam tento Cordyceps:

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Ultr … ie-Caps/10

mozem ho davat dietatu? neviem co tam znamena toto:

Ginkgo biloba extract (leaf) Supplying 24% flavone glycosides (7 mg) 6% terpene lactones (2 mg)
Artichoke extract (leaf) Supplying 2-5% cynarin (1-2 mg)

uz mam pre neho objednany tento,len sa zase niekde balicek zatulal..:-((

http://www.iherb.com/Now-Foods-Cordycep … caps/27019



83

Re: Deti a potravinové doplnky.

Nevidiv v tom doplnku nic zvlastne, co by sa nehodilo pre deti. Inac dieta, ked uz nie je kojene ma chod v tele skoro identicky/rovnaky ako dospeli.
Cynarin je podpora pre pecen, gingko antioxidanty  zlepsuju cirkulaciu krvi



84

Re: Deti a potravinové doplnky.

Dakujem za info,takze nakoniec sme to zvladli-aj bez ATB :-)) Krpec si pospal 6 hodin cez den a potom zase celu noc a uz je OK..  Ale skoro 6-dnove teploty som este u nikoho z nas nezazila...Pre istotu som teraz ochorela od nich ja,cize zacinam intenzivnu liecbu..:-))

Este sa chcem opytat na davkovanie tohto Cordycepsu:

http://www.iherb.com/Now-Foods-Cordycep … caps/27019

Dakujem pekne,Cora



85

Re: Deti a potravinové doplnky.

Suhlasim s vyrobcom, tak 2 az 5 gramov na dospeleho, podla potreby, samozrejme rozdelit do viacerych davok.
Inac momentallne sme aj my vsetci chori, ja beriem hromady doplnkov, aby som to potlacil ked to dostavam sprava z lava. Ale podarilo sa mi aspon manzelku presvecit na viacero doplnkov, takze za par dni aj ona s toho bude von



86

Re: Deti a potravinové doplnky.

RNG,
chcela by som sa spýtať na tvoj názor na tento výživový doplnok.
http://www.xyngular-europe.eu/sk/xyngul … vy-doplnok

Známa to dáva 4 ročnému synovi od 2 rokov vždy v období od septembra do apríla a počas tohto "infekčného obdobia" nebýva skoro vôbec chorý a keď aj, tak iba tak na týždeň a bez ATB. Taktiež tvrí, že si pravidelným užívaním vyriešila gyn, problém - nález na krčku.

Ďakujem.



87

Re: Deti a potravinové doplnky.

Kojencovi by som rozhodne nedaval doplnkly priamo, ale matka ich moze brat a cast sa dostanu aj kojencovi.
Deti tam male este nemaju celkom dovyvinute systemy v tele, takze rozne merania maju uplne ine vysledky, ako u dospelych.
Nuz atb unasyn nie je prave najberzpecnejsie, co sa tyka roznych moznych skodlivych postrannych ucinkov, ale vo forme injekcnej aspon neznici natolko crevnu floru
http://www.rxlist.com/unasyn-drug.htm
a Slovensku mozes dostat NAC(tam je oznacovane ako ACC, davka 2 x 600 az 1200 mg denne), dostanes tam aj brusnicovu stavu a lekvar, co su zdroje Berberinu, ktoru posobi liecivo na crevne a urinarne nakazy, dostanes tam aj D-manozu, kde najmenej 2 x take davky ako odporuca firma Uroval su asi spravne a dostane sa to aj do mlieka.



88

Re: Deti a potravinové doplnky.

RNG,

tvoja odpoveď č. 87 asi nepatrí mne na otázku č.86. Môžeš sa na to pozrieť?


Ďakujem pekne za tvoj čas.



89

Re: Deti a potravinové doplnky.

Acai je cenne ovocie, s vysokym obsahom vitaminov a antioxidantov.
Ale rozhodne nie je silne antibakterialne ani antiviralne a jeho ucinok je len ciastocne posilnenie imunity.



90

Re: Deti a potravinové doplnky.

Lekár mi predpísal Coronal 5 ,( ktorý má nepriaznivé vedľajšie účinky) na zíženie počtu tepov za minútu,  ktorý v kľude mam od 83 do 91. Použival som B Stress od Puritans Pride no nemalo to veľký účinok. Polovička Coronal 5 zabrá účine, no pri dlhodobom užívaní by mi mohli vadiť vedľajšie účinky. Je nejaká vhodná náhrada, ktorá menej poškodzuje ostatné orgány?
Tlak mám v poriadku no dlhodobo užívam Hawthorn od Puritan Pride a momentálne aj Ultra Man 50 Plus. Dôvodom zvýšeného pulzu nie je stres ani nemám nejakú veľkú nadváhu.



91

Re: Deti a potravinové doplnky.

Nuz ja neviem ja som mal pred 3 rokmi pulz az 76, co je na mna hrozne vysoky, lebo za mladosti som mal 50. Odkedy robim thai chi tak sa mi znizil pod 55. Takze da sa na to ist aj inac, nez rozsirovanim ciev, alebo riedenim krvi alebo vitaminami B.
Coronal(bisoprolol) blokuje adrenalin tj utlmuje celu cinnost tela, tj aj srdca.
Viac na  http://en.wikipedia.org/wiki/Bisoprolol
a kvoli plno bocnym skodlivym efektom by som ho rozhodne nebral, viac na
http://hypertension.emedtv.com/bisoprol … fects.html
a vyskusal skor L theanine,  alebo utisujucu zmes ako napr
http://www.iherb.com/Now-Foods-True-Cal … psules/841
mozno aj
http://www.iherb.com/Now-Foods-Relora-3 … -Vcaps/769    ???



92

Re: Deti a potravinové doplnky.

Prosim o radu ako davkovat citricidal z tejto firmy http://www.regeneracetabor.cz/obchod/ci … p-461.html ked ma 6 rocna dcerka 20kg a zlateho stafylokoka? V navode ktory mi poslali je napisane, ze ho deti nemozu. Ja som ho objednala hlavne pre nu kedze je kazdy druhy tyzden zahlienena, soplava a kasle.. A este by som chcela poprosit o tvoj nazor na to, ci jej moze zlaty stafyl. sposobovat reumaticke bolesti noh (lytko a chodidlo) ??
Dakujem vopred za radu a nazor Maja



93

Re: Deti a potravinové doplnky.

Roztok 60% citricidalu je vzdy 35 kvapiek na liter vody. Pre 20 kg osobku staci z toho vypit denne 3 deci.
Zlaty stafylokok, ako aj ine mikroby mozu produkovat toxiny, ktore v tele vytvaraju zapaly.
Zlatych stafylokokov je velka hromada, nebezpecne su tie, ktore su odolne proti atb. Napriklad ako druh  znamy pod menom MRSA.



94

Re: Deti a potravinové doplnky.

Pozdravujem Vas RNG a zaroven Vas ziadam o tadu, co by ste doporucil davat mojmu synovi. Mal 2x sinusitidu, nasledoval zapal stredneho ucha a bez soplikov sme uz menej ako s nimi :-( / je prvy rok skolkar/. Citala som nieco malo o Cotricidale, ale vobec netusim, v akom pomere ho miesat a kokosovym olejom ani ako postupovat pri aplikacii do nosa.Prip. mi prosim poradte nieco, cim "vynicime" sople. Ma 3,5 roka a 19 kg. Tiez Vas prosim pokial je to mozne aj o link, kde kupim "postivy" Citricidal prip. Vami doporucene produkty. Budem Vam moc vdacna za odpoved. Dakujem a zelam vela uspechov



95

Re: Deti a potravinové doplnky.

V prvom rade mu na odhlienenie a odmaskovanie infekcii radim brat NAC. Pre tak male deri je najlepsie vyrobit "citronovu vodu" tj povedzme do 4 deci vody nasypat obsah z jednej kapsule( 600 mg) NAC a pit postupne cez den cez slamku. Moze sa tam pridatr napr ovocna stava,koncentrat, med  alebo ine na ochutenie. Pravy citricidal je dnes extremne vzacny, ja som si objednal tento
http://www.pureformulas.com/citricidal- … YoF65.dpbs
Dospela davka na pitie aj kvapkanie do nosa je 35 kvapiek do litra vody. Je to znacne horke, takze neviem, ako nahovoris dieta to pit. Samozrejme pre neho je ten liter na 4 dni.
S kokosakom sa miesa rovnako, tj zhruba 4 kvapky na deci kokosaku dobre premiesat!
Kvapkat treba v leze, s hlavou zaklonenou co najviac dozadu, aby sa to dostalo aj do celnych dutin. Ja chytim vnucku za nohy, zavesim zvisle a kvapnem jej rychlo do kadej nosnej dierky. Bez boja to asi nepojde...
. Samozrejme je to velmi neprijemne, lebo v celnych dutinach to sposobuje dost ostru, hoci kratkodobu bolest. Podobnu ako ked sa potapas a dostane sa ti voda do celnych dutin.
Odporucam aj oreganovy olej, ktory je silne proti roznym nakazam, ktore ziju v hliene, snad sa ti podari nahovorit syna, aby prehltol 2 krat jednu denne bez pohryzenia To je prostriedok, ktory si myslim ze spolu s NAC je najlepsi proti zapalom stredneho ucha
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … ftgels/731
http://www.iherb.com/Now-Foods-NAC-Crit … caps/37836



96

Re: Deti a potravinové doplnky.

Zdravim RNG, dakujem za cenne rady, pisala som Vam cez "E-mail" asi ste nedostal moju odpoved, ci ?
Nevadi,tak som sa rozhodla, ze vyskusam to NAC a kokosovy olej s citricidalom. Myslite, ze tento Citricidal je dobry ? Lebo ten americky neviem objednat :-((((
http://www.regeneracetabor.cz/obchod/ci … p-461.html
Tie tobolky oreganoveho oleja su velke ??? Myslite, ze by to maly zvladol prehltnut ? Skusala som olej na sebe, ale to strasne aromaticke,tak tie tobolky by boli asi lepsou volbou.

Naposledy upravil: magnetika (2013-05-21 07:24:22)



97

Re: Deti a potravinové doplnky.

3.5 rocny a nahovorit ho prehltnut tie tobolky, neviem, neviem, hoci su relativne malicke. Skus.
Centrum regenerace tvrdi, ze je to povodny citricidal, ale zarucit ti to nemozem.



98

Re: Deti a potravinové doplnky.

No prave preto ten oreganovy olej zatial neriesim, skusim ten Citricidal v kokosovom oleji a NAC. A uvidime.... Neviete mi poradit, ako by som sa mohla dostat k tomu Citricidalu z USA stranky ? Najradsej by som mala ten :-((((( Dakujem



99

Re: Deti a potravinové doplnky.

adaj si do Google.com citricidal a tam ti to vyhodi rozne zdroje. Dufam, ze sa ti podari najst takeho, co posiela do zahranicia.



100

Re: Deti a potravinové doplnky.

RNG chcem sa spytat,ktory selen je lepsie uzivat? http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Se … blets/6899 alebo https://www.swansonvitamins.com/healthy … g-180-caps
dakujem....