101

Re: Žlčník

OK



102

Re: Žlčník

Ahoj RNG, poprosím Ťa zase o radu pre manželovho strýka, už vieme, že má zhubný nádor na pečeni, asi je to spojené aj so žlčníkom a pravdepodobne má už aj metastázy. Začali mu dávať chemoterapiu, tuším ju absolvoval tri dni a potom ho pustili domov, že zase má prísť o mesiac, ale dávajú mu šancu 50:50.
Chcem sa poradiť ohľadom nejakých doplnkov ako by ich mal užívať, lebo s manželom mu chceme niečo nakúpiť, ale nevieme kedy a ako by to mal brať.
Ráno som myslela, že by mohol užívať kalinát na odkyslenie organizmu, ale niekde píšeš, že to treba užívať až 2 hodiny pred jedlom, lenže potom tráviace enzými by mal kedy užiť, keď tie treba na čistenie organizmu tiež aspoň hodinu pred jedlom. Môže ich užiť naraz aj s tým kalinátom?

Ďalej by sme mu chceli začať dávať tvaroh s ľanový olejom plus ľanovými semiačkami podľa dr. Budwigovej. To by mal jesť asi na raňajky aby to bolo nalačno, však?
Čo by si mu ešte odporučil? Bola by vhodná aj očista pečene podľa Berksona?
Zatiaľ ďakujem a prajem pekný deň!



103

Re: Žlčník

Entericky balene enzymy sa maju brat nie spolu s alkalizaciou, lebo potom sa rozpustia uz v alkalickom zaludku a ciastocne spotrebuje. Ale mozes ich brat s jedlom, ked je zaludok plne kysly, lebo tak sa rozpustia az v crevach a nespotrebuju a neznicia kyselinami a jedlom uz v zaludku.
Samozrejme protokol dr Berksona je tu velmi uzitocny, lebo potrebujes pecen cistit a regenerovat. Odporucam brat aj extra mikrovlakniny, najma arabinogalactan a modified citrus pectines. Pozri na www.swansonvitamins.com
A odporucam samozrejme brat aj betaglucans, 3 x 500 mg a graviolu,  3 x 2 gramy minimalne, ked si chce zlepsit sancu prezitia.

Ta 50:50 sanca pouzitim chemoterapie je velmi optimisticka.
Na porovnanie ucinnosti klasickych metod s alternativnymi pozri napr na
http://www.oasisofhope.com/patient-surv … istics.php
a na prezitie 1 do 5 rokov pozri napr na anglicky zdroj liecenim klasicky onkologicky(chemo, chirurgia, ziarenia)_
http://www.cancerresearchuk.org/cancer- … ver-cancer kde uvadzaju cisla podstatne nizsie, 20% jeden rok a len 5% vyse 5 rokov. Tj liecenim klasicky, nie alternativne.
Alternativa ma lepsie vysledky, podstatne, ale ani tie nie su 50:50 v pripade rakoviny pecene a dalsich moznych metastaz.

Pripomenie tu aj  najlepsi alkalizator, cesium chloride, davkovanie 2 x 1.5 gramov minimum.



104

Re: Žlčník

Ďakujem za rýchlu odpoveď, ten Cesium chloride som aj ja pozerala, ale to sa u nás nepredáva, musela by som to objednať cez internet a nevieme či to vôbec všetko bude ochotný brať, lebo on je skôr typ človeka, ktorý dá viac na klasickú medicínu, teda radšej bude veriť chemoterapii. Takže uvidíme ako sa nám ho vôbec podarí presvedčiť aby bral toto všetko naraz. Ak by som vedela, že to bude užívať, tak nie je problém objednať.
A ten tvaroh s ľanovým olejom nevieš aké má výsledky? Koľko by mal toho jesť?



105

Re: Žlčník

Nuz to je problem s kazdym clovekom. Skor veri svojim lekarom, ako takym, co nepozna, napriek tomu, ze maju ovela vacsie uspechy.
Na metodu dr Budwig musi jest najmanej dva kvat denne pol sialky tvarohu vyslahanej s 2-3 lyzicami panenskeho lanoveho oleja, najlepsie high lignan. Dr Budwig s tym mala az vyse 30% uspechu, co je na jedinu zlozku prekvapive. Samozrejme osobne to odporucam len ako zlozku a skor davam stres na graviolu, enzymi a betaglukany.
Roztok cezium chloridu, kde je na poldeci 1.5 gramu CsCl je slano chutiaci, nic viac.
Inac uz viacero  mojich znamych, dokonca aj zo vzdialenejsej rodiny zomrelo na rakoviny roznych druhov, lebo sa spoliehali na svojich lekarov a chemoterapiu. Takze ja osobne som sa s tym uz vyrovnal. Ponuknem im  rady inych lekarov a ked ich nechcu brat do uvahy, tak to je ich osobne rozhodnutie.



106

Re: Žlčník

Máš pravdu v tom, že nedá sa nikomu nič nanútiť, keď niekto alternatívnej medicíne neverí, tak ho o tom ťažko presvedčíš.
U neho je to skôr aj o tom, že iné spôsoby liečby nepozná preto mu chceme s manželom aspoň nejaké doplnky zohnať a vysvetliť mu, že ako to má brať a potom to už bude na ňom ako sa rozhodne.
Preto som potrebovala vedieť kedy má užívať ten kalinát a kedy tie enzýmy, lebo už aj ja mám v tom chaos.  Čiže tie entericky poťahované enzýmy sa môžu brať spolu s jedlom? Som nevedela, lebo ja ich beriem tiež a vždy si ich dávam tak hodinu pred jedlom.
Tak ďakujem pekne za rady.



107

Re: Žlčník

Kalinat pouzivam skoro rano, len co otvorim oci a jem as asi o 1.5 hodin neskor.Vtedy by som bral aj rozne enzymy, s jedlom, ci uz pepokryte na travenie alebo entericky pokryte na cistenie tela.
Betaglukany mozno pouzivat kedykolvek, a s cimkolvek.
Graviolu s jedlom.
Mikrovlakniny si ja pridavam do vody na pitie, ktoru nosim zo sebou. Do nej pridam aj rozne ovocne koncentraty(antioxidanty a chut) pripadne ine doplnky v prasku, ako napr ester C.



108

Re: Žlčník

Super, ďakujem pekne za vysvetlenie užívania, tak potom je asi dobré veľa prípravkov kupovať rovno v prášku ak sa dá, aby to mohol všetko dokopy vypiť a má to rovno ako pitný režim.



109

Re: Žlčník

Ja to si myslim aj ja, lebo clovek zabuda casto , najma v mojom veku a potom nezoberie to, co by mal brat pravidelne kazdodenne viackrat.



110

Re: Žlčník

RNG ešte Ťa poprosím o radu, dnes som zháňala ten kalinát, ale majú ho vypredaný a pán mi ponúkal nejaký Tetrakomplex čo je vlastne uhličitan vápenatý, hydrogénuličitan draselný a síran draselný, vraj je to jemnejšia zmes, ale asi to potom nebude mať taký zásaditý účinok. Čo si o tom myslíš? Počul si už o tom tetrakomplexe?



111

Re: Žlčník

Nedaj sa odhovorit z kalinatu. Ten obsahuje potrebne kalium=draslik a je vyborne vodorozpustne. Uhlicitan vapenaty je mlety kamen, vapenec, nerozpustny vo vode.
http://brychta.sk/detail.php?oid=59&i=kalinat_134g
http://www.eshop-rychlo.sk/agrovinica/e … linat-134g
http://www.farmarik.sk/product/kalinat- … -1-kg-461/
http://www.vinarskyraj.cz/katalog/pripr … linat-1-kg
http://www.webshopy.sk/sk/produkt/kalinat-erbsloh-1-kg
atd. takze ked to nema jeden najdes to u druheho, cez Google.sk



112

Re: Žlčník

Tiež som si myslela, že to nebude asi tak dobré ako klasický kalinát. A podľa teba by som mohla kúpiť aj tuto:

http://www.centralchem.sk/?IDe=40353

Mal by to byť čistý hydrogénuhličitan draselný, ale píšu, že kyslý, tak neviem či je to to isté ako kalinát.
Potrebujem to totiž do soboty a tam si to môžem ísť rovno zajtra kúpiť, lebo cez internet by som to mala až budúci týždeň.



113

Re: Žlčník

Je to kysly uhliciotan draselny KHCO3, tak isto ako kalinat, len neviem ci to vyhovuje ako potravinova kvalita
. Moze to byt chemicka kvalita ale nevhodna na ludsku spotrebu. Takze opatrne!



114

Re: Žlčník

Máš pravdu, to ma nenapadlo, tak si radšej počkám na originál kalinát a nebudem riskovať.
Ďakujem pekne za radu! smile



115

Re: Žlčník

Opatrnost je matka mudrosti" Tak to nehori s tym kalinatom.



116

Re: Žlčník

Rng je znamena ze zvyseny prijem sacharidov sposobuje zlcnikove kamene , nato aby sa zlcnik pravidelne vyprazdnoval su potrebne tuky vsak ?

vies mi povedat ze kolko tukov denne je treba na vyprazdnenie zlcnika aby ostal zdravy ? tipujem ze nie kazde jedlo 5x zaden 40g tukov ...



117

Re: Žlčník

Stimulacia tvorby zlace je najma sylimarinom, ale stimuluje aj cierna redkovka, cynarin z articoka a vytazky z pupavovych korenov.  Cim je vyssi tok zlci a jej tvorba, tym je mensia pravdepodobnost tvorby zlcovych(alebo uz pecenovych) kamenov.



118

Re: Žlčník

RNG napísal(a):

Stimulacia tvorby zlace je najma sylimarinom, ale stimuluje aj cierna redkovka, cynarin z articoka a vytazky z pupavovych korenov.  Cim je vyssi tok zlci a jej tvorba, tym je mensia pravdepodobnost tvorby zlcovych(alebo uz pecenovych) kamenov.

Aha a co ten tuk tiez podporuje stimulaciu zlce ?



119

Re: Žlčník

Samozrejme zlc sa vylucuje  zo zlcnika na signal tukov, ale vyraba sa v peceni a tam sa da vyroba stimulovat napr sylimarinom, cynarinom,  ciernou redkovkou alebo vytazkom z korenov pupavy. Zvysenim vylucovasnie sa pecen odmoruje, zlc je redsia a tym aj znizena tvorba zlcovych kamenov.
Ale ma to pozitivny ucinok len ked jes dost mikrovlaknin, co tu zlc z tela vynesu. Inac sa v crevach reabsorbuje spat do krvi.



120

Re: Žlčník

RNG napísal(a):

Samozrejme zlc sa vylucuje  zo zlcnika na signal tukov, ale vyraba sa v peceni a tam sa da vyroba stimulovat napr sylimarinom, cynarinom,  ciernou redkovkou alebo vytazkom z korenov pupavy. Zvysenim vylucovasnie sa pecen odmoruje, zlc je redsia a tym aj znizena tvorba zlcovych kamenov.
Ale ma to pozitivny ucinok len ked jes dost mikrovlaknin, co tu zlc z tela vynesu. Inac sa v crevach reabsorbuje spat do krvi.

A myslis si ze pokial chce niekto mat prisun silimarinu celozivotne , je dobre pit caj ostropestreca marianskeho ? teraz sa nebavime o protokole dr berksona iba o nejakej davke sylimarinu .
Nejaky silny caj pit pocas dna , samozrejme k tomu mam aj selen a ALA . len z caju bude toho sylimarinu menej , ide mi len oto stimulovat tu pecen k tvorbe .

alebo napriklad rozmixovany plod ostropestreca vzdy na ranajky ?

co je lepsie prasok v tbl pestreca marianskeho alebo uz samotny sylimarin ? vsetko myslim teraz preventivne nie cielene velke davky ako v pr. dr berksona . skor take na celorocne uzivanie


ide oto ze som cital ze pri uprave tepelne ostropestreca nad 40stupnov sa nici latka sylimarin takze kapsule su tiez zle nie ? Alebo su nejake ktore sa upravuju specialne za studena ?

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-08-16 16:43:20)



121

Re: Žlčník

Kedze napr dr berksom urcil ucinne davky sylimarinu, tak pit caj s neznamym obsahom sylimarinu nwepovazujem za rozumne.
Ked vyrobca tvrdi, ze ma v obsahu urcite mnozstvo sylimarinu, tak o tom nepochybuj, za lzive tvrdenia v USA sa dost prisne tresta, takze vyrobcovia sa snazi za kazdu ceny obsahy dodrzovat. Nas "velky ochranny pes" FDA, totiz nielen brecha, ale aj velmi bolestivo hryzie a to vcitane zatvoreni vyrobni, zhabani majetku firiem a dokonca aj vazenim ludi zodpovednych za priestupky .Sylimarin sa extrehoval roZnymi organizkymi rozpustidlami, horucou vodou a najnovsie za studena , pozri
http://www.google.com/patents/US4368195
Viac napr na supercritical extraction sylimarinu  najdes na
http://www.sciencedirect.com/science/ar … 7614000932



122

Re: Žlčník

RNG napísal(a):

Kedze napr dr berksom urcil ucinne davky sylimarinu, tak pit caj s neznamym obsahom sylimarinu nwepovazujem za rozumne.
Ked vyrobca tvrdi, ze ma v obsahu urcite mnozstvo sylimarinu, tak o tom nepochybuj, za lzive tvrdenia v USA sa dost prisne tresta, takze vyrobcovia sa snazi za kazdu ceny obsahy dodrzovat. Nas "velky ochranny pes" FDA, totiz nielen brecha, ale aj velmi bolestivo hryzie a to vcitane zatvoreni vyrobni, zhabani majetku firiem a dokonca aj vazenim ludi zodpovednych za priestupky .Sylimarin sa extrehoval roZnymi organizkymi rozpustidlami, horucou vodou a najnovsie za studena , pozri
http://www.google.com/patents/US4368195
Viac napr na supercritical extraction sylimarinu  najdes na
http://www.sciencedirect.com/science/ar … 7614000932

dakujem a ktory sylimarin beries ty ked si robis preventivne dr berksona ?



123

Re: Žlčník

Ja som bral dosial tento
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-120-caps
ale chystam sa vyskusat tento, lebo tvrdia, ze ma vyse 5 krat taku absorbovatelnost
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … mg-60-caps



124

Re: Žlčník

RNG napísal(a):

Ja som bral dosial tento
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-120-caps
ale chystam sa vyskusat tento, lebo tvrdia, ze ma vyse 5 krat taku absorbovatelnost
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … mg-60-caps

z toho prveho je 200mg sylimarinu takze 4x1 tbl = 800 co je dr berksona odporucana davka ( 900 )
z toho druheho by asi kolko stacilo ? dajme tomu 200mg ? kedze 5x lepsia vstrebatelnost = 1000



125

Re: Žlčník

tie cisla ber len zhruba, alebo este lepsie, prepocitaj ich na vahu
Dr Berkson pouzival na agresivne cistenie a odmorenie pecene pri smrtelnej  otrave hubami az 3200 mg sylimarinu.



126

Re: Žlčník

RNG napísal(a):

tie cisla ber len zhruba, alebo este lepsie, prepocitaj ich na vahu
Dr Berkson pouzival na agresivne cistenie a odmorenie pecene pri smrtelnej  otrave hubami az 3200 mg sylimarinu.

rng da sa protokol dr berksona brat aj bez ALA ? bude to mat nejaky efekt ?



127

Re: Žlčník

Protokol dr berksona je branie sylimarinu, ALA a selenu.
Ale mozes brat len sylimarin samotny aj to ti  castocne precisti pecen a podpori jej regeneraciu.



128

Re: Žlčník

RNG napísal(a):

Protokol dr berksona je branie sylimarinu, ALA a selenu.
Ale mozes brat len sylimarin samotny aj to ti  castocne precisti pecen a podpori jej regeneraciu.

A ako dlho sa moze brat protokol ty si pisal ze vsetky 3 doplnky beres nonstop ale v takych davkach takze by to nemalo mat nejaky zly vpliv na zdravie keby sa protokol bere dlhsie ? 2 mesiace dajme tomu

http://www.gilbert.wbl.sk/Info-o-chorobe.html
myslis si ze ked ma clovek gilberta tak sa to da liecit ? pred pol rokom som mal Alt 1,00 . Bilirubin celkovy 40 a prijamy 6
po pol roku som mal Alt 0,80 . bilirubin celkovy 20 .

ani neviem isto ci je to gilbertov syndom kedze sa mi to takto upravilo , oci mi sem tam zltnu preto chcem este vyskusat berksona uz som ho isiel raz 3 tyzdne .

Dalej ma zaujma ze ci akne moze byt sposobene zhorsenou pecenou , lebo sa mi stale dost robi aj ked doplnam kyseliny a enzymi . Hlavne ked mam viacej bielkovin alebo viacej sladkeho

Myslis ze pred ludi s kibertom je dobry doplnok oxbile ?

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-09-07 13:03:40)



129

Re: Žlčník

Ja viem len, ze protokol dr berksona sa moze brat neobmedziene dlho, ze sa pri nom zvysuje tok zlci , cim sa cisti pecen, a ze to podporuje tvorenie novych hepatalnych=pecenovych buniek. Zvysene vylucovanie zlce do criev ti da moznost tu zlc absorbovat do mikrovlaknin a vyniest z tela. Tym sa vynesie aj bilirubin. Oxbile by som nebral ked mas privela bilirubinu v krvi, lebo zlc je bohata na bilirubin a ked si zoberies vacsie davky tak estwe viac ozltnes. Nie je to ale nic skodlive.
https://en.wikipedia.org/wiki/Gilbert's_syndrome



130

Re: Žlčník

RNG napísal(a):

Ja viem len, ze protokol dr berksona sa moze brat neobmedziene dlho, ze sa pri nom zvysuje tok zlci , cim sa cisti pecen, a ze to podporuje tvorenie novych hepatalnych=pecenovych buniek. Zvysene vylucovanie zlce do criev ti da moznost tu zlc absorbovat do mikrovlaknin a vyniest z tela. Tym sa vynesie aj bilirubin. Oxbile by som nebral ked mas privela bilirubinu v krvi, lebo zlc je bohata na bilirubin a ked si zoberies vacsie davky tak estwe viac ozltnes. Nie je to ale nic skodlive.
https://en.wikipedia.org/wiki/Gilbert's_syndrome

Hej ale u tejto poruchy to je inac nie tam sa ten bilirubin ale nedostava do criev ci ako to je , preco ked som jedol prave naopak vela tukov tak som mal zlcsie oci .



131

Re: Žlčník

Zlc sa vzdy dostava do criev, zialbohu sa aj z criev znacna cast reabsorbuje spat do krvi. Takze velmi vela robi jedenie viac mikrovlknin, co do seba zlc absorbuje a vynesie z tela
https://www.google.com/#q=bilirubin.
Viac tukov znamena vyssie vylucovanie zlci zo zlcnika. ked mas ale kamene v zlcniku alebo zlcovych cestach, tak sa zvysi tlak zlci a tato sa dostane do krvi.



132

Re: Žlčník

Rng viem ze pri problemoch so zlcnikom zvykne pichat v pravom boku , moze pichat alebo sposobovat tlak v pieste Solarisu ? vlastne v strede kusok po rebrami . Dnes som mal viacej tukov za den a dal som si aj sylimarin a mal som az uzkosti neviem ci to je z toho kedze uzkosti mavam ale nie casto a tato bola ina . Pocul som ze su aj zlcnikove zachvaty tie kde bolia ? Lebo kamaratka ho mala a ona vravela ze jej to az dych vyrazilo skoro .
Sylimarin som uz inac bral a vsetko pohode teraz som to po nejakej dobe zasa zacal brat .

Dakujem



133

Re: Žlčník

Moj otec mam bolesti v solar plexuse. Jasom ich mal pred operaciou od zaludka az po chrbat a to hrozne. Na treti den, ked som si uz bol isty, ze to neodide som isiel na pohotovost v nemocnici, kde mi nasli zlcnik preplneny kamenami a neskor pri operaci nekroticky, tj odumierala na tkanina. O par hodin neskor by som asi dostal otravu krvi.



134

Re: Žlčník

RNG napísal(a):

Moj otec mam bolesti v solar plexuse. Jasom ich mal pred operaciou od zaludka az po chrbat a to hrozne. Na treti den, ked som si uz bol isty, ze to neodide som isiel na pohotovost v nemocnici, kde mi nasli zlcnik preplneny kamenami a neskor pri operaci nekroticky, tj odumierala na tkanina. O par hodin neskor by som asi dostal otravu krvi.

1. Lenze ja som zmeteny , mne zlcnikove kamene nenasli , bilirubin zvyseni som mal pecenove testy v poriadku , oci mi zltnu .
Problem je ten ze bojujem aj s aritmiou a neviem ci je sposobeny tym alebo tym .
A neviem ci moze byt problem so zlcnikom ked mi kamene nezistili .
Vcera to bolo dokonca uz take ze som upadal ako keby do spanku som si myslel ze sa mi uz srdce zastavuje a su to moje posledne sekundy sad

2 Ked mi inac zltnu oci znamena to ze sa zlc ani nevylucuje zo zlcnika alebo sa vylucuje az prilis a ta sa reabsorbuje do krvi a z toho su zlte oci ?

3 , ludia co maju problemi so zlcnikom casto hovoria ze nesmu jest mastne jedla teda tuky . Preco ?

4. este ma napadlo na sone brucha mi zistili Solitarny polym cholecysty . Neviem co to znamena a ci to moze sposobovat problemi .
cital som ze to je predkarcinogenny stav tak ci sa mi z toho nevytvori zhubny nador sad Dalej ma som cital ze vela ludi malo polyp a ked im vyberali zlcnik zistili ze to nebol polyp ale kamienky . 

5. teraz som dlho bolesti nemal ale vcera a predvcerom som zjedol cca 200g tukov za den + dotoho som jedol aj 2 tbl sylimarinu nemohlo to nejako podrazdit zlcnik ? na podrazdeny zcnik su vraj lieky ktore sa pouzivaju pri zachvatoch .

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-11-30 16:50:12)



135

Re: Žlčník

1.Mnohokrat zlcove kamene nenajdu, lebo su bilirubinove, tj priesvitne na roentgene. Na tu zltu farbu(icterus) najdes viac info na
https://en.wikipedia.org/wiki/Jaundice
Moze to byt s poskodenia pecene, zapchatych lcnikovych ciest alebo dokonca vrodena nevinna chyba.
Ak mas kamene, tak nemas jest mastne jedla, lebo tie drazdia zlcnik Zlc pomaha travit tuky.
5. 200 gramov tukov je vela pre kazdeho a to podrazdi zlcnik velmi. Sylimarin zvysije tok zlci celkove, tj pri zapcjatm zlcniku to moze vyvolat problem.
Lieky proti zachvatom znizuju tok zlci.
Ale ked si chces rozpustit kamene, je to mozne len so zriedenou zlcou a vyssim tokom zlci.



136

Re: Žlčník

RNG napísal(a):

1.Mnohokrat zlcove kamene nenajdu, lebo su bilirubinove, tj priesvitne na roentgene. Na tu zltu farbu(icterus) najdes viac info na
https://en.wikipedia.org/wiki/Jaundice
Moze to byt s poskodenia pecene, zapchatych lcnikovych ciest alebo dokonca vrodena nevinna chyba.
Ak mas kamene, tak nemas jest mastne jedla, lebo tie drazdia zlcnik Zlc pomaha travit tuky.
5. 200 gramov tukov je vela pre kazdeho a to podrazdi zlcnik velmi. Sylimarin zvysije tok zlci celkove, tj pri zapcjatm zlcniku to moze vyvolat problem.
Lieky proti zachvatom znizuju tok zlci.
Ale ked si chces rozpustit kamene, je to mozne len so zriedenou zlcou a vyssim tokom zlci.

dakujem a bilirubinove kamene sa daju nejako zistit ?
a co ten polyp ?
Pretoze mam na zlcniky solitarny polyp choletory ci ako sa to pise

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-11-30 21:02:55)



137

Re: Žlčník

Polyp moze zapchavat zlcnik ale nemusi.
Ultrazvuk by mal vidiet bilirubinove kamene, pri dobrom odbornikovi. Aj CT je schopne ich odhalit.



138

Re: Žlčník

RNG napísal(a):

Polyp moze zapchavat zlcnik ale nemusi.
Ultrazvuk by mal vidiet bilirubinove kamene, pri dobrom odbornikovi. Aj CT je schopne ich odhalit.

a daju sa liecit polypi ?



139

Re: Žlčník

Pokusit sa mozes, silnymi enzymami jodom a selenom.



140

Re: Žlčník

RNG napísal(a):

Pokusit sa mozes, silnymi enzymami jodom a selenom.

1 . Ktore vsetky enzymi ? Docital som sa ze entericky pankreatin 2x4tbl denne najlepsie nalacno , ktore este by boli dobre ?
Mam aj CoQ10 ale ten na cistenie tela asi nesluzi .

2 . Mam uz 8 mesiacov hrcku aj na lici taku malicku , najprv mi hovorila lekarka ze je tukova ale teraz to tak uz nevyzera , moze to byt polyp tiez alebo nieco podobne ?

3. este chcem dodat ze uz ma to pichanie na solarise trapi asi pol roka ale nikdy ma nebolelo nic v pravom boku pod rebrami , ono je ta bolest taka stiplava ako ked ma niekto stipne a ked sa chcem natiahnut ze ruky tlacim hore nohy dole tak ma to tam pali viacej .
Rng nenapada ta este nieco ine ? Na zlcnik mi to nesedi sad Nemam to vzdy teraz ma tam uz dlho nebolelo . Nemoze to byt nieco s uzaverom medzi zaludkom a pazerakom ?

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-12-01 16:51:10)



141

Re: Žlčník

1.Entericky pokryty pancreatin
2. je to aj na rozne hrcky a ine nefunkcne utvary v tele("smetiska")
3. dost pravdepodobne mas kamene v zlcniku alebo dokonca v peceni
Bolesti su rozne a rozne sa prejavuju.Ale zlcnik a pecen sa da poznat aj z krvi. A bolest yzaveru medzi zaludkom a pazerakom je len pri ciastocnom nedostatku kyselin/pala



142

Re: Žlčník

RNG napísal(a):

1.Entericky pokryty pancreatin
2. je to aj na rozne hrcky a ine nefunkcne utvary v tele("smetiska")
3. dost pravdepodobne mas kamene v zlcniku alebo dokonca v peceni
Bolesti su rozne a rozne sa prejavuju.Ale zlcnik a pecen sa da poznat aj z krvi. A bolest yzaveru medzi zaludkom a pazerakom je len pri ciastocnom nedostatku kyselin/pala

pecenove  som nemal skoro vobec zvysene zda sa mi ze len jeden enzym malilinko , bilirubin som mal vysoky ...

Nikdy som ale nemal bolesti v pravom boku , priatelka ma nuti ist na pohotovost na vysetrenia , uz ma to takto pichalo na solarise par krat vzdy to presle je to taka stipancova bolest az taka tlakova niekedy . ked kracam tak to citim tiez dost , zda sa mi ze ma to aj unavuje a mam z toho uzkosti neviem ci z toho ze ma to boli alebo to sposobuje to co je v neporiadku . mam 21 rokov


chcem vyskusat nospu co sa pouziva ked ma niekt ozachvat a ked pomoze viem ze to mam so zlcnikom ?

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-12-01 20:46:55)



143

Re: Žlčník

OK. Vysetrit zlcnik by som si nechal,najma v case bolesti.



144

Re: Žlčník

RNG napísal(a):

OK. Vysetrit zlcnik by som si nechal,najma v case bolesti.

este sa chcem opytat ked nemam kamene tak som si ho mohol podrazdit mal som ten den 200g tukov a 2 tabletky sylimarinu .

tak ma zaujma ake jedla teraz nemozem jest ked ho mam podrazdeny , tuky to je jasne , ale aj nieco ine ?

a este ma napadlo co sa deje so zlcnikom ked ma clovek stress , hovori sa ze zlcnikari by sa mali vyhybat stresom ze aj z toho moze byt zachvat alebo podrazdenie

co sposobuje No spa , zda sa mi ze mi po nom bolo este horsie sad

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-12-01 22:08:04)



145

Re: Žlčník

3ednotlivci, co maju sp zlcnikom problemy by sa mali vyhybat jedlam a besnym davkam tukov.
Ale problem so zlcnikom musi mat nejaky dovod, od zlcovych kamenov az po nakazy zlcnika, pripadne aj rozne neziaduce utvary na zlcniku, zapchate zlcove cesty a mozne parazity.
Samozrejme na vsetko vplyva aj stress a rozne skodlive  chemikalie



146

Re: Žlčník

RNG napísal(a):

3ednotlivci, co maju sp zlcnikom problemy by sa mali vyhybat jedlam a besnym davkam tukov.
Ale problem so zlcnikom musi mat nejaky dovod, od zlcovych kamenov az po nakazy zlcnika, pripadne aj rozne neziaduce utvary na zlcniku, zapchate zlcove cesty a mozne parazity.
Samozrejme na vsetko vplyva aj stress a rozne skodlive  chemikalie

Da sa zo sona zistit ci su zlcnikove priechody zuzene alebo ci polym nezavadza v prietoku zlce ?
vcera som bol na pohotovosti ked som im to opisal tak mi povedali ze to mam psychicky povod a ze mam ist k psychiatricke .
Vraj zlcnik nemoze boliet v strede

rng a ta otazka ze preco zlcnikari zle znasaju stresove situacie ?

a dalsia , pocul si o syndrome plexus solaris ? nemohlo by to byt ono ?

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-12-02 14:04:04)



147

Re: Žlčník

Ultrazvukom urcite nie, ale CT sa to da zistit, najma ked ti daju do krvi farbivo. Osobne som ale proti farbivam vseobecne, lebo su to povacsine skodlive latky zavedene do tela. Stress zintenzivnuje cinnost zlcnika a pri strese sa teda vyluci extra zlc a ked je zlcnik ciastocne zapchaty alebo su zuzeniny v zlcovych kanalikoch, tak sa to prejavi ako zachvat, ludove povedane "zaliala ho zlc" Na ten plexus asolaris som si musel najst vysvetlenie vo Wikipedii, ale aj tak som z toho extra nezmudrel
https://en.wikipedia.org/wiki/Celiac_plexus
Je tam zvazok nervov, ktory moze rozboliet z roznych dovodov, napr aj napadnuty virusami ako Herpes, napriklad.



148

Re: Žlčník

RNG napísal(a):

Ultrazvukom urcite nie, ale CT sa to da zistit, najma ked ti daju do krvi farbivo. Osobne som ale proti farbivam vseobecne, lebo su to povacsine skodlive latky zavedene do tela. Stress zintenzivnuje cinnost zlcnika a pri strese sa teda vyluci extra zlc a ked je zlcnik ciastocne zapchaty alebo su zuzeniny v zlcovych kanalikoch, tak sa to prejavi ako zachvat, ludove povedane "zaliala ho zlc" Na ten plexus asolaris som si musel najst vysvetlenie vo Wikipedii, ale aj tak som z toho extra nezmudrel
https://en.wikipedia.org/wiki/Celiac_plexus
Je tam zvazok nervov, ktory moze rozboliet z roznych dovodov, napr aj napadnuty virusami ako Herpes, napriklad.

no vraj sa to v zahranici ani nepozna je to ceska diagnoza big_smile
este ma zaujma ked ma niekt ozachvat zlcnikovy alebo podrazdeny tak v tedy ludom nechuti jest a je im zle ?
ako si to mal ty bolo ti zle a nechutilo ti jest ? Mna tam uz picha 4ty den a jem pohode momentalne sa vyhybam tukom ...

A ktore vysetrenie na zlcnik je teda najlepsie ? Ct, Sono , ultrazvuk ? alebo co vsetko este je .

Dakujem



149

Re: Žlčník

Zalezi od stupna bolesti. Ked to dosahne uroven ze by si sa skrabal po stenach, tak ta rozhodne nenapadne jest.
Ct je najpresnejsie na vysetrenie zlcnika a zlcovych ciest.



150

Re: Žlčník

RNG napísal(a):

Zalezi od stupna bolesti. Ked to dosahne uroven ze by si sa skrabal po stenach, tak ta rozhodne nenapadne jest.
Ct je najpresnejsie na vysetrenie zlcnika a zlcovych ciest.

1.Dakujem a ako sa prvotne prejavy zachvat zlcnika ? Hned prvu minutu , umna to bolo ako keby infarkt a zlazu velka unava ze sa mi oci zatvarali tak som sa zlakol samozrejme .

2. na CT sa daju zistit bilirubinove kamene lahsie ? Alebo mam nato upozornit lekara nech to pozrie poriadne ? Kedze mam tu chorobu hyperbilirubiniu neviem ako sa to vola presne tak mam asi bravdepodobnost bilirubinovych kamenov vecsiu .

3. ta choroba zvyseneho bilirubinu , to je kvoli tomu ze ten clovek nema enzym na vyuzivanie bilirubinu preto sa vlastne zvysuje v krvi ?

4. Bilirubinove kamene su vlastne pigmentove ? Hnede su z infekcii a cierne su z nadprodukcie bilirubinu ? ale neviem ci nadprodukcia bilirubinu znamena tu chorobu .

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-12-03 12:08:36)