51

Re: Kozmetika

http://ca.iherb.com/Crystal-Body-Deodor … l&ic=2 pouzivame ho viaceri, vo forme kamena, je dobry



52

Re: Kozmetika

Je pravda, ze "Crystal" /kamenec, neobsahuje chlorid hlinity/aluminum chloride hexahydrate, ale obsahuje siran hlinito draselny.
Je uplna pravda, ze je to prirodny mineral ale prirodne su aj jedovate ortutove soli, arzen a hadi jed...
https://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=alum



53

Re: Kozmetika

A Rng je krystal-kamenec tiez skodlivy ako antiperspirant s hlinnikom? Co je nebezpecnejsie pouzivat?
Vybrala som par deodorantov je to na predchadzajucej strane  otazka c.50 co z tohto vybrat? Treba sa vyhybat Propylen glykol v deodorantoch?
A odporucas Memory complex na rychle ucenie a lepsie zapamatanie uciva od Swanson,ale neobjednavam z tade tak ci je nejaky podobny produkt aj na Iherbe, odporucis nieco. Dakujem



54

Re: Kozmetika

Kanenec/alum je menej skodlivyl lebo je slabsie vodorozpustny.  Kazda chemikalia, co nie je jedla , ked prestupi do tela tak zamoruje. Ja osobne pouzivam miesto deodorantov par kva[piek jodu pod pazuchu, , co mi zaroven doda jod a potlaci bakterialne procesy pod pazuchou, takze podstatne menej zapacham.
Lenze modny napad, ze clovek nema mat ludsku vonu ale vonu nejakych kvetov alebo vonavych chemikalii je zo zdravotneho hladiska chybny.

Naposledy upravil: RNG (2015-02-20 19:57:12)



55

Re: Kozmetika

RNG prosim ta ktory produkt z Iherb by si mi odporucil na pamat, ale na zapamatanie si uciva, kedze idem naspat do skoly a caka ma plno skusok.
A na chudnutie je co dobre, celkom sa zdravo stravujem aj sa hybem,ale strasne rychlo priberem,tuk sa na mna rychlo uklada,citala som o piperine a nasla som toto http://www.sk.piperineforte.com/ ale je to strasne drahe cca 40 eur ma to 500mg piperinu hladala som aj na Iherb ale tam je max. 10 mg piperinu http://www.iherb.com/Source-Naturals-Bi … l&ic=2  nemas nejaky tip na Piperin ucinny a lacnejsi?
Dakujem



56

Re: Kozmetika

V prvom rade potrebujes zakladne ako selen jod zinok, vitaminy C E D-3 a K-2
Nezabudni, ze vitamin C potrebujes az 3 gramy denne, co ti da trochu lepsiu cirkulaciu v hlave a tym aj pamat. Priberanie je vec casto slabej cinnosti stitnej zlazy, ktora potrebuje 2 az 6 mg jodu a 200 az 600 mikrogramov selenu.
Nemyslim ze by som bral take besne davky biopiperinu. Vlastne tam ani neuvadzaju presne zlozenie, lebo to ma 5 roznych zloziek a neuvadzaju z ktorej je tam kolko. len celkovu gramaz.
Obvykle davky tothoto vytazku z cierneho korenia si 10 mg, co sa rovna asi 10 zrnieckam cierneho korenia. A pouziva sa to najma na zlepsenie absorbcie vacsich molekul v doplnkoch. Keby tam naozaj bolo 520 mg bioperinu, tak ti to rozozerie zaludok, lebo to by bolo ekvivalent asi 520 zrniek cierneho korenia.



57

Re: Kozmetika

Dobry vecer / rada KREM

- nebudem klamat, ze sa velmi do kozmetiky nevyznam a pouzivam akurat krem, deodorant, sampon a sprchac :-) . ze je moj deodorant nezdravy je uplne jasne podla vyssej diskusie, ale chcela by som sa spytat na moj krem.
- ci je brutus skodlivy alebo sa da zniest
- toto je zlozenie, snad to postaci

Dakujem vopred za akukolvek odpoved

Macadamia Ternifolia Seed Oil
Vitis Vinifera Seed Oil
Persea Gratissima Oil
Zea Mays Germ Oil
Tocopheryl Acetate
Lactil / Sodium Lactate Sodium PCA Glycine Fructose Urea Inositol Lactic Acid Sodium Benzoate
Cera Alba
Cetyl Alcohol
Isopropyl Myristate
Glycerin
Isopropyl Myristate
Petrolatum
Glyceryl Stearate / C12-15 Pareth

Aqua
Deionizovaná voda tvorí základ hydrofilnej fázy.

Ethylhexylglycerin / Phenoxyethanol
Kozmetický výrobok obsahuje konzervačné látky, ktoré sa pri nami použitej koncentrácií nemusia špecifikovať a uvádzať na obale



58

Re: Kozmetika

Nuz je to plne nejedlych tj zamorujucich  chemikalii, ako skoro kazdy kozmeticky prostriedok.



59

Re: Kozmetika

dakujem. no super. ja by som si tak rada dala nieco zdrave a vyzivne na tvar :-)



60

Re: Kozmetika

Namiesaj si, pozri na
http://rng.nazory.eu/rubriky/p/prirodna-kozmetika
Najnovsie som do toho pridal aj 4 gramy resveratrolu a gram  hyaluronickej kyseliny.



61

Re: Kozmetika

Rng prosim ta pozerala som nejake produkty na pamat, odporucas vinpocetin, huperzine, ginko, ale co som pozerala tak tie prve dve zlozky su hlavne na prekrvenie mozgu, to moc nechcem ja potrebujem nieco aby som si bez problemov zapamatala ucivo, kedze ma caka VS a kopa ucenia,este si spominal bakopa ci gotu cola, ja som este nasla clanky o DMAE ze toto by malo byt najvhodnejsie na to pamatanie uciva,  prosim ta co by si vybral z tohto zas to nechcem brat vsetko teda ak to neodporusis. Ine vitaminy uzivam, mam 35 rokov.Dakujem



62

Re: Kozmetika

Da sa krém spraviť len do kokosu tak. Vít e a ešte č palmitate rozdrveny V mlynčeku? Koľko toho čecka treba dať rozdrvIt? Dáš mi linky na tie ostatné citricidal,A msm?
.ďakujem.



63

Re: Kozmetika

RNG prosim ta odpovedal by si najprv na otazku c. 61, dakujem



64

Re: Kozmetika

perla odporúčam kúpiť si lecitín. Tento ti vydrží na 7 dní ak budeš brať 15 gramov denne (v prevarenej vode ho rozpustí a vypi, samozrejme ak vychladne big_smile)

Naposledy upravil: Repkar (2015-04-01 12:33:37)



65

Re: Kozmetika

Perla,  mozgove procesy zavisia od kyslika, a roznych zivin, tj prekrvenie je tam podstatne pre zlepsenie cinnosti. Krv ti tasm prinesie aj extra kyslik aj extra ziviny.
Samozrejme bacopa, gotu cola, DMAE, cholinove latky  ako lecitin,  a najma latky chatrakterizovane dnes ako Nootropika tak isto cinnosti napomahaju. Tu mas viac na nootropics,
http://en.wikipedia.org/wiki/Nootropic
samozrejme ja neodporucam tam spominane chemikalie, ale len prirodne potravinove doplnky.



66

Re: Kozmetika

dobry den RNG
prosim Vas, nasla som tento produkt, myslela som si, ze super, pridam ku extra pan.kokosov.oleju a mam krem, ale zlozenie
http://www.hoogle.sk/Kolagen-C-E-vitami … l-d613.htm

Voda, fosfolipidy, tokoferol acetát (vitamín E), askorbyl-palmitát, rozpustný kolagén, akrylamid / sodík acryloyldimethyltaurate kopolymér, isohexadecane, polysorbát 80, butylén glykol, xantánová guma, tyrozín, prolín, cysteín, chlorid zinočnatý, ethylhexylglycerin, fenoxyetanolu, sorban draselný, disodium EDTA.

je taketo, jasne, ze tomu nerozumiem, ale tie vsetky latky asi nie su ok, t.j. jedle, ci?

Dakujem velmi pekne za akukolvek odpoved
L.



67

Re: Kozmetika

Nuz je tam plno chemikalii a konzervacnych chemickych prostriedkov. Rozhodne to nie je jedle.



68

Re: Kozmetika

Mohol by si odpovedať má otázku č. 62? Ďakujem.



69

Re: Kozmetika

Krem sa da urobit z  cohokolvek, ale kokos je pomerne najlepsi podla mna. Vyborne sa vztrebava, neoxiduje a je mierne aj antimikrobialny sam o sebe, najma proti kvasnym infekciam a plesniam.
Na ecko pouzivam toto
http://www.swansonvitamins.com/now-food … -oz-liquid
na cecko toto
http://www.iherb.com/Source-Naturals-As … l&ic=1
co je dost jemny prasok, tj nic netreba mliet



70

Re: Kozmetika

Ja som objednala tento
http://www.iherb.com/Source-Naturals-As … ules/15882
mám ho teda zomlieť v mlynčeku na kávu? Je to to isté? Ďakujem.

RNG napísal(a):

Krem sa da urobit z  cohokolvek, ale kokos je pomerne najlepsi podla mna. Vyborne sa vztrebava, neoxiduje a je mierne aj antimikrobialny sam o sebe, najma proti kvasnym infekciam a plesniam.
Na ecko pouzivam toto
http://www.swansonvitamins.com/now-food … -oz-liquid
na cecko toto
http://www.iherb.com/Source-Naturals-As … l&ic=1
co je dost jemny prasok, tj nic netreba mliet



71

Re: Kozmetika

V tych kapsuliach je dost jemny prasok  ascorbyl palmitatu, len je to v kapsuliach zbytocne drahe. kapsule mozes otvorit a vysypat do kremu.
To som aj ja robil kedysi, kym som nedostal rovno praskovy.



72

Re: Kozmetika

Rng prosim ta z coho je vyrobene DMAE? Moja mamina ma 58 rokov a zacala dost zabudat, nieco jej poviem a ona si to na druhy den nepamata,alebo jej nieco poviem a za chvilu sa ma pyta na to iste, nie je to stale a pri kazdej vete,ale vsimam si ze sa to stupnuje,jasne ze ona si to neprizna a lustit krizovky nebude,ked som jej to odporucila povedala mi ze ona sa ich v mladosti nalustila dost a nebavi ju to. Tak chcem skusit u nej nejake doplnky na pamat, ty si mu odporucil na ucenie od dmae,cez ginko a huperzine,vinpocetin, ale co na maminu pamat, co by bolo najvhodnejsie?
A este sa spytam,mam 35 rokov a vsimla som si ze sa mi akoby stracal pigment,zacinam mat take biele miesta-skvrnky pol milimetrove po tele,hlavne ruky a nohy,co to moze byt a co treba doplnit?
DAKUJEM



73

Re: Kozmetika

Nie je dolezite, z coho je co vyrobene, dolezite je len aby to bolo bioidenticke, tj take, ake vyraba aj nase telo. Dobry j na pamat e doplnok napr tento
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … ex-60-caps
davka 2 kapsule denne.
Samozrejme odporucam aj vitamin D-3(5000 IU+) aj k-2, 50 az 200 mikrogramov vo forme MK7.

Biele skvrnky=poruchy tvorenia melaminu( vitiligo) su obvykle sposobene roznymi virusami alebo plesnami. Kazdemu odporucam si zvysovat viralnu imunitu, pozri na temu herpes
A jest menej cukrov, tj nepodporovat candidy ani plesne v tele.



74

Re: Kozmetika

Zdravím RNG viem že to sem nepatrí no nechcem založovať temu tak to napíšem sem, Mama sa pýta čo si myslíte o Kryonovej knihe 12 vrstiev dna, ak ste to čítal alebo počul o tom. Zaujíma ju asi váš názor ďakujem. pekný den prajem.



75

Re: Kozmetika

Zalbohu to nepoznam, tj ziadny komentar.



76

Re: Kozmetika

nevadí dakujem



77

Re: Kozmetika

.



78

Re: Kozmetika

Ahoj rng,

chcem si pripravit vlastny sprchovy gel.

Planovane poziadavky na gel: iba cistit pokozku (setrne), kedze sprchovat sa dlhodobo iba vodou nedokaze dostatocne vycistit pokozku. Zatial nepozadujem od gelu ostatne ucinky ako hydrataciu, premastenie, dodanie vitaminon a zivin...

Chcel by som sa ta opytat ktoru latku by si mi oprorucil pouzit na cistenie pokozky?

Snazil som sa zistit ktora z tych vsetkych latok v kozmetika sa na o pouziva, ale neodhalil som to.
Myslel som si ze je to glycerol, ale po tom co som sa o nom docital, si niesom isty.



79

Re: Kozmetika

Mast je to, co na kozi zbiera spinu. Tj ci sa tu paci alebo nie, musis na ocistenie pouzit nieco odmastovacie a [potom sa dodatocne nanastit.
Ja osobne obcas pouzivam na to sampon, detsky, do ktoreho pridam trochu oleja(Olivovy)



80

Re: Kozmetika

A keby som to chcel skresat na jedinu latku, ktory odmastovac by si odporucal?



81

Re: Kozmetika

Neviem, sorry. Preto aj pouzivam obcas komercny detsky sampon alebo Selsun Blue s pridanym olejom na zmiernenie odmastovania.



82

Re: Kozmetika

nevadi, dakujem. keby si v buducnosti narazil na nejaku latku, ktora by sa na to dala pouzit tak to pls napis tu do fora, ja si to tu najdem



83

Re: Kozmetika

.