51

Re: Vhodný enzymatický doplnok

Dost slabe, ale na zlepsenie travenia su lepsie , ako wobwenzym a neporovnatelne lacnejsie.
S jedlom ich ber aspon 2-3 na ucinok, ked mas traviace problemy. Obsahuju aj kyselinu, tj nepotrebujes brat osobitne betain.
Kedze ale obsahuju kyselinu a nie su v enterickej kapsuli, nehodia sa na cistenie tela , na prazdny zaludok.



52

Re: Vhodný enzymatický doplnok

Zdravim,

Nasiel som tu nejake temy ze na odstranenie hlienov z nosa ( z alergie) je dobry oreganovy olej? Je ucinny?  A este ze pri zvysenom cholesterole je dobre uzivat lecithin. Ako to je s tym cholesterolom prosim Vas?



53

Re: Vhodný enzymatický doplnok

Na znizenie tvorenia cholesterolu  a triglyceridov v peceni z prebytocnych cukrov treba brat Policosanol, 2 x 20 mg denne.
Na hlieny je NAC a carvacrol, ktory sa nachadza v oreganovom oleji, Davka NAC je 2 x 600 az 1200 mg, davka carvacrolu je 3 x 200 mg.



54

Re: Vhodný enzymatický doplnok

Zabera to aj na ten cholesterol v cievach...vies aj doporucit dake konkretne produkty?



55

Re: Vhodný enzymatický doplnok

Na znizenie vyroby cholesterolu a triglyceridov v peceni sz prebytocnych cukrov  treba brat policosanol, 2 x 20 mg.
Na cistenie ciev od stvrdnutych  tukov a tukovobielkovinnych(cholesterolov) nanosov je dobre brat emulzifikator lecitin ,  a enzymy lipazu a proteazu  na prazdny zaludok, alebo entericky pokryte.
Proti tvrdnutiu/oxidacii cholesterolov a znicenych tukov je dobre brat antioxidanty(vitamin C a E, bioflavonoidy, anto a proantokyanidy zo semien ako hroznove, cucoriedkove billbery, tiez vinpocetine, huperzine A a gingkolidy, tiez rozne polyfenoly, ako vytazky z listov caju, ciernych ribezli, cucoriedok a ine.

Ale co zabudaju lekari dnes co len spomenut je, ze na hladke cievy si nic nemoze permanentne nasadat, a za zdrstenie cievnych vystelkov je zodpovedny homocystein, ktoreho hladinu treba znizovat doplnkami na metylaciu, najma vitamin B-6 B-9 a B-12.
Najma B-12 je tazko dodat, lebo ho zaludocne kyseliny zniia, takze jedine ucinne doplnenie je injekcne do svalov alebo pod jazyk pilulky/sublingual kde sa to "prepasiruje" priamo  do krvi cez tenucku sliznicu



56

Re: Vhodný enzymatický doplnok

Diki za rady...Myslite ze je efektivnejsie brat pankreaticke enzymy  entericky pokrite. Neni nejaky produkt ktory obsahuje aj policosanol aj lecithin + este nejake tie spomenute antioxidanty?

Dakujem



57

Re: Vhodný enzymatický doplnok

Lecitinu potrebujes polievkovu lyzicu raz az dva krat tyzdenne, nie nejake malicke tabletky. Policosanol dochadza napr v 20 mg kapsuliach ci tabletkach
Na antioxidanty odporucam napr toto
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … ex-60-caps
samorejme aj vitamin C, E D-3 a selen, co odporucam kazdemu, samozrejme, lebo ich nemame v potrave dost.



58

Re: Vhodný enzymatický doplnok

Ten lecithin tekuty kde zozeniem bo len softgely vidim na iherbe? Neni nejaky produkt ktory obsahuje policosanol z tymy antioxidantmi? Bo nechcem to kupovat po jednom



59

Re: Vhodný enzymatický doplnok

Neodporucam tekuty lecitin ale suchy granulat, tj cisty lecitin. Pozri na domaci kvalitny a zaroven mikrovlakniny
http://www.vemica.eu/eshop/lecitiny
http://www.vemica.eu/eshop/vyrobky-s-vlakninou



60

Re: Vhodný enzymatický doplnok

Dakujem,

Jedna doktorka ktora riesi boreliozu sa blyzsie zaujimala o ten oleuropein na tu boreliozu. Chcela by to pridavat ako alternativnu metodu pre doliecenie chron. boreliozy. Na Slovensku je bohuzial malo zdrojov ako ju doliecit tak by to bolo z Vasej strany uzitocna rada. Tak sa mozem na 100% spolahnut ze to ucinkuje a popripade sa odvolat aj na Vas. Su o tom aj nejake vedecke vyskumy o tom ucinku toho extraktu?



61

Re: Vhodný enzymatický doplnok

Nuz nie je to nic noveho, ,len sa to vseobecne potlaca ako konkurencia patentovanym farmaceutikam  a samozrejme to nie je schvalene ako oficialne liecivo.
Napriek tomu to ale pracuije vyborne na rozne choroby, co mam aj osobne mnohonasobne dokazane na sebe, rodine a priateloch.
Dobry zdroj je napr
https://www.swansonvitamins.com/swanson … mg-60-caps
Nakoniec sa nejedna o nic noveho, extrakt z olivovych listov sa podla Stareho Pisma pouzival uz pred 6000 rokmi
A ako neskodny potravinovy doplnok, za ktory bol schvaleny lekarskymi komisiami, je to dobry nastroj, velmi sirokospektralny na rozne infekcie, nie len bakterialne, ale aj viralne mykoplazmicke a podobne.



62

Re: Vhodný enzymatický doplnok

Diki za info...Neviete dat nejaky dobry typ na entericky pokrite pankreaticke enzymy?



63

Re: Vhodný enzymatický doplnok

tyento ma v kazdej tablete ekvivalent 3000 mg pancreatinu
http://www.iherb.com/Solgar-Pancreatin- … lets/39016
Bol by som radsej, keby to boli kapsule, lebo pri tabletovani mozu niekedy teploty vystupit a enzymy neznesu teplotu nad 55 stupnov celzia
ale tieto momentalne nemaju a aj tak nie su entericky pokryte
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Pa … sules/6199
takze ich musis brat na prazdny a odkysleny zaludok, ked chces dostat do criev a krvi z nich maximum.



64

Re: Vhodný enzymatický doplnok

Babke chcem dat tu lacnejsiu alternativu wobenzymu...nebude z  3000mg pancreatinu hladna viacej? Ide o to ze je obezna a ma dietu tak aby este nebola hladnejsia nez je:))

Naposledy upravil: Romanes25 (2013-02-01 12:14:31)



65

Re: Vhodný enzymatický doplnok

Zdravim, skusenosti alebo ohlasi na extrakt z kava-kava mate nejake?
Dakujem a z pozdravom      Roman



66

Re: Vhodný enzymatický doplnok

Samozrejme. AWA, teda odvar z jej korenov  bola odjakziva na tichomorskych ostrovoch pouzivana na ukludnenie rozhorucenych hlav bojovnikov, aby si schladili hlavy a rozmysleli si veci, skor nez sa pustia do boja.
Kavalactony su vyborne ne ukludnenie, pomocka proti nespavosti a podobne, zialbohu jeden nezodpovedny europsky vyrobca(farnaceut...) ich vytazoval z kava-kavy acetonom a nevypudil ten aceton dostatocne, takze viacero ludi po zobrani toho doplnku malo poskodenu pecen, dokonca udajne viaceri zomreli.
Samozrejme to okamzite hodili na kava-kavu a prakticky vsetci vyrobcovia prestali extrakt vyrabat. Len dodatocne sa zistilo, ze problem nie je z kavalaktonami, ale acetonom.  To ale stacilo na to, ze dosial sa kava-kava nevratila v oblube takej, ako bola pred 15 rokmi, hoci bola nevinne ociernena.



67

Re: Vhodný enzymatický doplnok

Zaujimave, tak ked to porovnate z L-theaninom, tak ta kava-kava je ucinnejsia?
Viete aj konkretne nejaku overenu znacku doporucit?



68

Re: Vhodný enzymatický doplnok

Porovnavanie je tu tazke, L-theanine neuspava, kava kava uspava
Kavalaktony len tlmia nervovu cinnost, L-theanine pracuje ja GABA receptoroch a opiovych receptoroch.
Pozeraj na obsahy, nie na znacky.Mnohokrat ten isty vyrobca vyraba rozne obsahy toho isteho doplnku.
A kedze sme velmi individualni, casto nepomoze nic ine, nez vyskusat , aky to ma na kazdeho individualne ucinok.
L-theanine mam na sebe vyskusane v davke 2 x 400 mg, tam som citil velmi jasne ucinky, kavalaktony som kedysi velmi davno bral, aj moj otec, mna to uspavalo dost a aj mojmu otcovi to pomahalo, najma s inymi, ako melatonin a niektore utlmujuce rastliny z miestnych zdrojov, ako ako valerian a pastierska kapsicka, chmel  a kamilky.
Pozri napr na tento silny vytazok
http://www.iherb.com/Now-Foods-Kava-Kav … psules/665



69

Re: Vhodný enzymatický doplnok

Zdravim Vas,

Vedeli by ste sa mi vyjadrit k tomuto probiotickemu produktu, je vierohodny:

http://www.iherb.com/Sedona-Labs-iFlora … -Caps/7406

Z pozdravom Roman



70

Re: Vhodný enzymatický doplnok

Podla obsahu je to jeden zo silnejsich zdrojov probiotik.Osobne ho nepoznam, ale tvrdia, ze ho netreba chladit nevyhnutne, tj jer pomerne tepelne odolny a tvrdia , ze su to vybrane probiotika, ktore snesu kyselinu.
Takze definitivne popis je velmi pozitivny.



71

Re: Vhodný enzymatický doplnok

Zdravim Vas,

    Pozeral som tu Vase reakcie na otazky ohladne olejov rybych, nejako som sa nedocital ze ktore su najvhodnejsie...najlepsie asi aj z prirodzenymi vitaminmi D, A, E.

Co hovorite na tieto:
http://www.nordena.cz/sk/eshop/norsk-tr … tou-detail

http://www.bio-obchod.sk/produkt-5612/r … atural.htm



72

Re: Vhodný enzymatický doplnok

Kedze dnesne rybacie oleje su najma z dravych ryb, ktore maju vysoke zamorenie v tukocvh, uz davnejsie som presiel na krill olejktory je ovela ucinnejsie absorbovany, tj ho stavi menej alebo specificky na zdrpoj DHA na nervy, ktory dnes predavaju pod menom calamarine oil. Oba tieto nie su priemyselne spracovane, ako je vacsina rybacich olejov .