351

Re: candida

ZlatyStaf. napísal(a):

JE dobry kystir s citricidalom proti candide ? alebo su aj ucinnejsie metody ?

Rng aky mate nazor na ten kystir a na toto tvrdenie ?

Co rikate na tohle?:

Jayo napsal(a):
Ja sa skor priklanam k teorii o kandide dr. Grahama. Kandida nieje problem cukrov, ale tukov. Preto sa kandidy nikdo nemoze zbavit, a stale sa vracia, pretoze ma v krvi velke mnozstvo tuku, ktore robi krv lepivu. Kandida nieje parazit v pravom slova zmysle, ale policajna jednotka, ktora sa presunie do krvi, ked je dlhodobo zatukovana a telo prekyselene. Telo si ju tam pusti same, a imunitny system udrzuje jej stavy na optimalnych hodnotach. V krvi potom vyziera cukor, ktory by tam kvoli tukom ostaval dlho. Keby tam nebola, skody v tele by boli ovela vacsie. Ziadny parazit, a preto je podla mna blbost snazit sa ju vyhladit. Naopak, treba zacat jest co najmenej tukov, a iba tie zdrave, aby ich v pripade prebytku pecen co najrychlejsie spracovala. V creve sa kandida usadi, len ked je prekyselene, v krvi, organoch a telesnych tekutinach tiez. Co z toho vyplyva? Ze kandida odijde velmi rychlo sama na surovej strave, s minimom tukov. Telo ju prestava potrebovat a pozvolna mizne. Az sa creva odkyselia, comu niekedy fakt ze treba pomoct aj klystirmi, zmizne aj z criev. Uplne najvacsia chyba je podla mna vyradit vsetky sacharidy zo stravy, teda spominana protikvasinkova dieta. Telo si potom zlozito nedostatok sacharidov syntetizuje z bielkovin a tukov, a na tomto procese kandida prospieva v krvi priam bozsky. To je aj dovod, preco vsetci, co bojuju s kandidou, bojoju vacsne, a stale sa im vracia. Pretoze si myslim, ze protikvasinkova dieta je ciste sialenstvo, a je to uplne neprirodzene, normalny clovek nevydrzi bez sacharidov 3 mesiace, bez toho, aby mu nezacalo preskakovat. A navyse potom to sklamanie, ked po roku zisti, ze ju ma naspat...

A este na toto

Kdo si neni jist at VCAS udela plivaci test, pokud se to chytne vcas a candida je pouze ve streve(celularni candidoza), da se pomerne rychle a bezproplemove dostat do zdravych limitu, ale pokud to zanedbate nebo o tom dlouha leta nevite (jako ja), je to velky pruser..!! Vznikne tzv.systemova candidoza ktera jak se pise v clanku proroste jako plisnove houby prakticky do celeho tela(dostane se a doslova proroste "koreny"skrz strevni stenu) a to je pak tezky a umorne vycerpavajici dlouhodoby boj...!!!
------
Candida Albigans -Tento původně neškodný jednobuněčný mikroorganizmus může začít narůstat a stává se dokonce extrémně nebezpečnou patogenní houbou s hlubokými kořeny, jimiž pevně zakoření v kterémkoli tělesném orgánu. Tato houba posléze provrtá svými kořeny otvůrky do střevní výstelky, kudy pak vypouští toxíny svého metabolizmu do krevního řečiště.

Jak se vlastně stane, že se zprvu neškodná kvasinka změní v nebezpečný patogen?
Taková změna se obvykle děje z mnoha příčin, jež způsobí, že se v těle vytvoří nevyvážený stav. Mezi hlavní popudy této změny patří popíjení alkoholu, užívání antibiotik, rekreačních drog, hormonální antikoncepce, stejně jako dlouhodobější pociťování stresu, přítomnost záření, chemoterapie, užívání steroidů a samozřejmě špatné stravování.

Rozmnožená kvasinka je jako nezmar, který všem přináší velké utrpení. Může člověka podlomit následnou slizniční systémovou infekcí, sníženou hladinou cukru v krvi. Mohou být projevy na pokožce - akné, porucha funkce štítné žlázy, vyroste myom, změní se psychika - přibude úzkost, rozvine se deprese, imunitní systém začne reagovat poplašeně a nastartuje tvorbu protilátek, které pak ovšem při dalších krocích útočí - zmateně - na různé tkáně vlastního těla, které měl za úkol chránit, nyní však chybně vyvíjí snahu "domnělého nepřítele" zničit: Jedná se již o projev sebedestruktivní, to jest autoimunitní proces. Příkladem jsou např. lupus erythomatodes, roztroušená skleróza, autismus, duševní nemoci, ba dokonce rakovina.
Ta je léčena chemoterapií, při ní se však navíc totálně potlačí zbývající imunita a každý si asi domyslí, jak tato situace přispěje k dalšímu rozmnožení kvasinky.

A přitom jsme na začátku měli šanci udržovat obtížný mikroorganizmus pod kontrolou. Pokazili jsme si to svým přispěním, stresy, užívanými léky, kortikoidy, sexuálním(promiskuitním nebo i věrným sexem s nakaženým partnerem!!) a chybnou stravou. Kvasinky přerůstají zdravou míru v prostředí stravy s vysokým obsahem rafinovaných cukrů, mléčných výrobků, alkoholu, synteticky upravených potravin a hormonů vylučovaných do svaloviny konzumovaných zvířat z důvodu vysoké hladiny stresu před porážkou aj.

Kvasinka Candida Albigans produkuje tzv. mykotoxiny, jsou to neurotoxiny (nervové jedy), které způsobují narušení buněčné komunikace, ničí a rozkládají tkáně a orgány a jejich vlivem je tělo slabé a náchylné k infekcím a zánětům, protože mykotoxiny oslabují imunitní systém, naruší syntézu RNA a DNA, poškozují a ničí neurony, jsou karcinogenní, narušují koordinaci mezi jednotlivými systémy těla natolik, že imunitní systém útočí sám proti vlastním tkáním těla.

A to je onen autoimunitní princip, o kterém byla zmínka výše.
Tělesné orgány a také například mozek jsou přirozeně chráněny proti mykotoxínům prostřednictvím sliznice střevní a správné funkce jater.
Špatná strava přispívá k naplnění jater toxíny a snižuje jimi počet přátelských bakterií ve střevu. To je charakteristické pro známou dysbiózu. A to vše umožní mykotoxinům, aby pronikly až do míst, jako je mozek, nervový systém, klouby a kůže.
Naproti tomu potrava organická(pozn:-a já bych dodal-ŽIVÁ-NIKOLI VAŘENÁ...!!), převážně rostlinná, chemicky nezpracovaná udržuje játra zdravá, bez toxinů a podporuje přátelské bakterie ve střevu na vysoké úrovni. Známe účinek probiotik a prebiotik.


JE TOHO VELA ALE BOJIM SA UZ O SEBE , vsetky testy mam v poriadku takze je problem v tych crevach a pokial to uz mam v celom tele tak je zle sad((

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-07-11 16:54:09)



352

Re: candida

Blbosti.
Candida je kvasny organizmus, ktory potrebuje pre svoj cyklus najma rozne sacharidy a volne cukry. To sa da velmi lahko dokazat na Petriho miske kultivaciou.
Pozri na
https://en.wikipedia.org/wiki/Candida_%28fungus%29

A ostatne su len rozne spekulacie,polopravdy, aj lzive tvrdenia,  zialbohu zalozene na falosnom predpoklade.



353

Re: candida

RNG TU je moj vysledny jedalnicek , moze byt v boji proti kandide ? Zameraj sa hlavne na rozlozenie doplnkov ci su v poriadku .

7:45 2x Betain , 4x Pankreatin entericky , 2x Candex
8:00 Ranajky , 1x pankreatin , Vit. C,A,D3,K2,B, 2x oreganovy olej
12:10 Bobulove ovocia , 2x NAC 600
14:10 Obed pred nim betain + 2x oreganovy olej
20:20 vecera , 2x oreganovy olej 2x NAC

Tu ma zaujma ci candex mam brat pred vecerou albo okolo hodiny po veceri mozem alebo s vecerou ci hlavne nech tam neni vlaknina ?
NAC mozes s jedlom brat ?
Pankreatin mozem dat s candexom po veceri hodinu ten entericky alebo tiez lepsie s vecerou alebo pred

Jedla su bez sacharidov a mliecnych vyrobkov zaujma ma len ci casein sa tiez nemoze ? myslim v prasku ako protein



354

Re: candida

celkove mozes jest aj mliecne vyrobky, s mierou, vyhybaj sa ale starym syrom, lebo tie su odstarnute najma roznymi hnilobnymi mikrobami a plesnami.
Vsetko je v poriadku, okrem toho candexu. Ten musi brat aspon 2-3hodiny vzdialene od vlaknin obsahujucich jedal, vcitane ovoci a zelenin, oboma smermi pred aj po.
Brat ho s masom, rybami, mliecnymi vyrobkami, vajcami je ok
A mozes ho zobrat naraz 4 kapsule, nemusis ho rozdelovat na dve davky.Vacsia davka naraz je vacsi /ucinnejsi utok na bunecne steny candid a plesni.



355

Re: candida

RNG napísal(a):

celkove mozes jest aj mliecne vyrobky, s mierou, vyhybaj sa ale starym syrom, lebo tie su odstarnute najma roznymi hnilobnymi mikrobami a plesnami.
Vsetko je v poriadku, okrem toho candexu. Ten musi brat aspon 2-3hodiny vzdialene od vlaknin obsahujucich jedal, vcitane ovoci a zelenin, oboma smermi pred aj po.
Brat ho s masom, rybami, mliecnymi vyrobkami, vajcami je ok
A mozes ho zobrat naraz 4 kapsule, nemusis ho rozdelovat na dve davky.Vacsia davka naraz je vacsi /ucinnejsi utok na bunecne steny candid a plesni.

dobre dal som ho tak ze
Ranajky 8:00
11:10 candex
14:20 jedlo



356

Re: candida

OK