1

Téma: Febrilne krce u dietatka a nizke leukocity

Poprosila by som o radu. MOja 20 mesacna dcerka bola hospitalizovana s febrilnymi krcami, bol to desivy pohlad. Bola na infuzkach, robili jej hromadu vysetreni. EEG aj srdiecko je v poriadku. Bol to asi dosledok virusu herpanginy, nasledne je poklesli o nielkolko dni aj rapine leukocity a museli ju nastavit na ATB (tento rok uz asi piate, co ma dost hneva) Primarka mi vyslovene zakazala akekolvek navstevy, ihriska, obchody, lebo ma tak malo bielych krviniek, ze by dalsi boj s chorobou bol pre nu tazky. Co mi prosim ta poradis? Kadeco skusam, hlavne stravu, aj ine doplnky dovolene pre deti, ale nadari sa mi docielit, aby boli deti zdrave. Nejake vitaminy a mineraly, aku kombinaciu, spirulinu, rybi olej, aloe vera? Ako zacat, ako sa pohnut dopredu? Je to ubijajuce, rok sa trapim s opakovanymi chorobami deti a neviem si radu, beru imunostimulatori od alergoligicky ale vzapati ochoreju. A tie febrilne krce ma dostali...



2

Re: Febrilne krce u dietatka a nizke leukocity

jz ked je to virusova zalezitost, tak je dobre posilnit viralnu imunitu, na co u tak maleho dietata odporucam najma masivnu davku colostra(dospela je az 2 x 15 gramov praskoveho, treba to prepocitat na jej vahu z dospelej)Nemusis sa bat predavkovania, to s colostrom nie je mozne.
Samozrejme cokolvek ine, co je antiviralne a vies to do dietata dostat ti pomoze. Najma vysoke davky vitaminu C, v nemocnici jej to mozu dat aj do infuzie. Pozri na
http://rng.nazory.eu/rubriky/h/herpes
tam je toho proti virusom kopa
Pomohlo by jej aj brat mikrovlakniny a probiotika, najma ked jej probioticku crevnu floru znicili antibiotikami. Probiotika dobre osadene v crevach vyrobia az 70% vsetkych obrannych latok, ktorymi telo disponuje, tj ked ich znicis atb, tak imunita poklesne na 30% povodnej.
Imunostimulatory pracuju len vtedy, ked vie telo na podnet  stimulacie vyrobit protilatky, co sa nie vzdy stane.Najma nie v oslabenom tele.
Preto brat protilatky priamo, ako mas napr v colostre (imunoglobuliny)je ovela ucinnejsie.A zaroven je to vynikajuca vyziva, co sa absorbuje aj pri poskodenom traveni.
Bezne doplnky ako jod selen zinok vitaminy C E D-3 K-2 a samozrejme mikrovlakniny a probiotika, to vsetko zvysuje imunitu. a pre to to odporucam vlastne kazdemu.
Co do tak maleho dietata ale vies dostat, to je otazne. Ak je kojene, tak mozes tie doplnky brat ty a dieta ich od teba dostane v mlieku.
Snad betaglukany v prasku sa este daju dobre zamiesat do jedla, nemenia chut. Dospela davka je 3 x 500 mg, pre dieta sa to prepocita podla vahy. Zase, ,neda sa to predavkovat, takze ziadne obavy z vacsej davky.

Naposledy upravil: RNG (2015-07-06 02:14:58)



3

Re: Febrilne krce u dietatka a nizke leukocity

Dakujem, tak asi zacnem tym kolostrom. Predpokladam, ze vhodne bude az ked doberie ATB. Nasla som tieto na SK trhu, ktore odporucate?
http://www.lr-slovak.com/colostrum-pear … 96-c-1142/
http://www.delta-medical.eu/eshop/imuni … ral-125-ml
A kedy je vhodne ho brat a s cim kombinovat prip. nekombinovat.

C-cko som nasla C-ester, ktore ste v inych prispevkoch odporucali, z Iherb, ale neviem, ci je vhodne ho kupovat v takychto horucavach. Ktoru formu by si mi odporucil pre dietatko? Prip. ine dostupne aj sk, len aby som vedela, aku formu by mali mat tieto vitaminy, lebo nam lekarka odporucila len tieto
http://www.adcc.sk/web/potravinove-dopl … -2305.html

Dietatko nie je kojene, mozno aj preto je stale chore, ktohovie... probiotika berieme dlhodobo

Mozem betaglukany kombinovat s kolostrom? Mne sa to zda uz privela...

A dat malicekej na lacno chelatovy zinok na podporu imunity?

A nakoniec som sa chcela este opytat na febrilne krce, je nejaka moznost ako ich nevyvolat pri horuckach,, my sme ich mali pri 38,4 C. Alebo nieco, co by na nich zabralo, ci len Diazepan?

Dakujem krasne.



4

Re: Febrilne krce u dietatka a nizke leukocity

Nuz to prve je nieco divne, druhe je tekute a bohate na imunoglobuliny a proti suvhemu prasdku je to 1/2 koncentracie, tj treba brat dovojnasobok.Kolostrum je sucas prveho mlieka vsetkyc cicavcov takze nevidim dovod, preco by nemohlo byt brane s atb, ked uz vobec beries atb, ktore nie su ucinne na virusy, mnohe bakterie, mykoplzmicke infekcie, L-formy, plesne a kvasne infekcie, ale zialbohu znicia nasu najsilnejsiu obranu, nase probiotika, co davaju az 70% vsetkycy obrannych latokl s krtorymi telo disponuje.
Tie kvapky kde je 25 mg vitaminu C odporucene pre kojencov su na smiech.
Moje lekarske zdroje odporuvcaju na 70 kg odobu bezne brat 3 az 5 gramov(!!!) vitaminu C, a v pripade viralneho utoku ja osobne beriem 1.5 gramu esteru C(najlepsia forna na udrzanie vyssej hladiny v tele, oralne) KAZDU HODINU najmenej 2 dni po sebe, Vcitane noci, kde beriem kazde 3 hodiny 3 gramy!

Doplnkov mozes kombinovat naraz desiatky, tam nie je ziadny problem ani nebezpecie. Naopak, cim viac tym skor vyriesis zdravotne problemy. Jediny pronlem je ako to dostat do tak maleho dietata, co nevie prehltnut zoadne tabletky ani kapsule. Preto betaglukany(kapsule sa daju otvorit a obsah nema ziadnu chut) a colostrum, tj to co nachjadzas v prvom materskom mlieku.
Ked predpokladam ze dieta ma asi 7 kg, tak mu treba minimum  2 x 3 ml toho tekuteho colostra a 3 x 50 mg betaglukanov. Ale ani dvojnasobok by nebol privela,najma toho colostra.
Ved teliatko ho vypije aspon pol litra az liter  denne! A vazi okolo 30 kg.



5

Re: Febrilne krce u dietatka a nizke leukocity

Kolostrum som objednala, odporucali ste betaglukan, ja som nasla toto, bude stacit?
http://www.fitlekaren.sk/produkt/imunog … -1x250-ml/
a tiez dcerke planujem kupit rybi olej, tento ako sa vam pozdava, vraj ho davaju v norsku malickym detom od niekolkych tyzdnov....alebo pripadne ine nieco ine vhodne pre male dieta.
http://www.benevita.sk/rybi-olej/23-ryb … -tran.html
dakujem



6

Re: Febrilne krce u dietatka a nizke leukocity

A este som zabudla pripomenut, ze mojej dcerke bola zistena hranicna histaminova intolerancia, tak teraz neviem, ci je mozne podavat ten rybi olej
http://www.mollersomega3.com/c-81-Quali … erial.aspx

nasa pediatricka mi hovorila, ze taketo hodnoty mozu byt aj prechodne, lebo v case odberu bola chora......ja sa vsak priklanam viac-menej za konzumaciu oleja, este si pockam na tvoje stanovisko, a potom objednanam

http://www.mollersomega3.com/c-81-Quali … erial.aspx

a este poprosim ci tento betaglukan je dostatocne silny
http://www.fitlekaren.sk/produkt/imunog … -1x250-ml/

dakujem




diankatan napísal(a):

Kolostrum som objednala, odporucali ste betaglukan, ja som nasla toto, bude stacit?
http://www.fitlekaren.sk/produkt/imunog … -1x250-ml/
a tiez dcerke planujem kupit rybi olej, tento ako sa vam pozdava, vraj ho davaju v norsku malickym detom od niekolkych tyzdnov....alebo pripadne ine nieco ine vhodne pre male dieta.
http://www.benevita.sk/rybi-olej/23-ryb … -tran.html
dakujem



7

Re: Febrilne krce u dietatka a nizke leukocity

Nuz ten betaglukan nie je extra silny, v ziadnom pripade!. Ja odporucam na 70 kg vahu 3 x 500 mg,(to je na 7 kg vahu minimum 3 x 50 mg,  a tento obsahuje len 10 mg na mililiter, tj je to zvacsa cukrova voda trochu okyslena vitaminom C.Tj potrebuje brat  3 x 5 ml=3 x kavova lyzicka.
Rybi olej obsahuje vitamin D-3, co je dobre na rast kosti a absorbciu mineralov celkove, obsahuje aj EPA a DHA na mozog a vyvoj/regeneraciu nervov.