1

Téma: regeneracia platnicky

dobry den,
prosim o radu ake vyzivove doplnky a v akom mnozstve by  pomohli zregenrovat platnicku pri extruzii disku.
dakujem



2

Re: regeneracia platnicky

Zrejma tam mas poskodeny naj stavec, nie len platnicku tj odporucam brat aspon 1/2 davku na kosti Napr Bone strength od firmy NOW a plnu davku na klby a slachy, tiez aspon 2 avokada tyzdenne na klbovy maz alebo kazdy den jeden CMO
Ale platnicky sa hoja dobre len ked ich odlahcis alebo dokonca natiahnes chrbticu



3

Re: regeneracia platnicky

dakujem za odpoved. ktore konkr. pripravky na klby a slachy by ste odporucali?
a ake CMO?
mohli byste mi poradit ako odlahcit chrbticu? trakciou?
dakujem



4

Re: regeneracia platnicky

Napr toto
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Gluc … &ic=11
a na klbovy maz
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Tr … l&ic=1
Ja osobne si pomyslam kupit invertor, len ho nemam kam dat, pokilal sa neprwestahujem do domu, lebo nas byt je tak natrieskany, ze si neviem predstavit kde by som to postavil.
Pozri na
https://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=inversion+therapy
Pre vazne pripady pokrivenej chrbtice treba ale skor trakciu, teda nieco ako stredoveky skripec. Dnes sa to prevadza so specialnym golierom na krk(krcna cast chrbtice) alebo objimkou na clenky(stred a s[podok chrbtice, na co je priviazany povrazok co ide cez kladku na plastove vrecko, do ktoreho sa dava voda ako zavazie na postupne natiahnutioe chrbtice pocas spanku.
To sa da spravit aj svojpomocne.



5

Re: regeneracia platnicky

Ahoj RNG.

Viem ze nie si veterinar smile ale chcela by som sa skusit poradit. Mojmu jazvecikovi prave operovali roztriestenu platnicku, ktorej zvysky tlacili na bocne nervy a skoro nam ochrnula. U jazvecikov je opotrebovanie platniciek velmi beznym javom, ale chcela by som sa opytat, ci by jej nieco z tychto doplnkov na platnicku nemohlo pomoct. Ked sme este nevedeli co to je a mala len problemy s chodenim davali sme jej MSM, chondroitin, glukosamin a celadrin, neskor som jej davala aj bone essentials v malinkych davkach. Ked jej to nepomahalo isli sme na RTG a zistili jej tu platnicku.
MVDr. povedal ze tieto veci (okrem bone essentials) su vyslovene na chrupavky a nema vyznam jej ich davat aj dalej.
Myslis, ze by som to mohla vyskusat s Bone strenght a CMO? (Ma 7kg)

Velmi pekne dakujem za tvoj nazor smile



6

Re: regeneracia platnicky

Disky obsahuju aj chrupavky aj kolagenove vaziva, viac okolo toho najdes napr tu;
http://en.wikipedia.org/wiki/Intervertebral_disc
alebo aspon tu
http://dobry-ortoped.blogspot.com/2010/ … btice.html
Doplnky na kosti su dobre len na stavce, nie platnicky/disky Ale neviem, o ake poskodenie sa jednalo, takze odporucam aj doplnky na kosti,l aj doplnky na chrupavky a tvorbu kolagenu(vitamin C a L lysin, prippadne ine aminokyseliny, co tvoria kolageny)



7

Re: regeneracia platnicky

Zdravim, pre svoje problemy s degenerovanymi platnickami som az po operacii narazil na nasledujuce informacie, kde autor tvrdi, ze najlepsie na vyzivu platniciek je chodza min 1h v kuse denne: http://polahoda.cz/index.php?nma=news&a … p;nums=119
Dalej tvrdi, ze trakcia viac skodi, ako pomaha: http://polahoda.cz/index.php?nma=news&a … p;nums=188
Inak je tam odkaz na celu knihu o tom http://polahoda.cz/index.php?nma=news&a … mp;nums=63

Osobne mi chodza pred operaciou nerobila dobre, ale po ano. big_smile Ale tak 1/2h v kuse maximalne. Trakcie sa bojim pre vyssie uvedene. Ale niekedy mi pomaha pred bolestami zavesit sa rukami do hrazdy, cize asi taktnejsia trakcia. smile Niekdy zas vylozene nohy, alebo hybat nohami po leziacky. Plavanie mi tiez pomaha. Tie male porovite biele kocky na chrupavku ci co mi nezaberali.

Vyskusam Vami doporucovane prostriedky, co to spravi. Povodne som mal dojem, ze moj problem je infekcneho razu, lebo po zacati bratia antibiotik koli inemu zapalu v tele mi problemy s nervami v nohe presli a hned po dobrati antibiotik prisli vo vacsej miere. Mohla to byt vsak nahoda.

Niektorym ludom pomahaju bezne rehabilitacie, niekomu joga, dalej SM system, Dornova metoda a McKenzie ... mozno su tieto rozne metody zalozene na tom istom. Neviem.



8

Re: regeneracia platnicky

Osteochondroza sa uvadza ako dosledok prerusenia toku krvi do kosti
https://en.wikipedia.org/wiki/Osteochondrosis
Takze je dolezite tu obnovit tok krvi, ktory moze byt zablokovany napr krvnou zrazeninou, a tak nanttokinaza a serrapeptaza tu mozu byt uzitocne,.
Podobne aj natieranie DMSO, ktore zvusuje lokalnu cirkulaciu krvi aj lymfy.



9

Re: regeneracia platnicky

smile dakujem. Co poznam par ludi s poskodenymi platnickami, tak okrem jedneho, ktory to ma v mladom veku pravdepodobne z urazu to maju ludia co maju bezne sedive, alebo sedive vlasy. NEMAJU to dvaja znami, co dost fyzicky makaju, ale aj dost piju a pritom maju zdrave vlasy! big_smile Vychadza mi z toho, ze fyzicka aktivita a primerane pitie cistia cievy a clovek ma zdrave nielen vlasy, ale aj platnicky. wink cool



10

Re: regeneracia platnicky

Dost pravdepodobne.
Zaujimave pozorovanie!



11

Re: regeneracia platnicky

dobry den rng,
chcela by som Vas poprosit o radu, ake pripravky by mi pomohli pri mojom probleme.
diagnostikovali mi ventrolistezu L5/S1. na tychto stavcoch mam vyrazne zapalove zmeny, ktore suvisia s velmi poskodenou platnickou. V oblasti s2- tarlovove cysty.
vedeli by ste mi prosim poradit, co by mi pomohlo vysporiadat sa so zapalom stavcov, zregenerovat platnicku a zastavit rast, prip. zmensit Tarlovove cysty. Ak by Vam to nevadilo, uvedte mi prosim aj davkovanie, lebo mam velmi velke bolesti vyzarujuce do noh a rehabilitacia a  cvicenie  v tomto stadiu uz zrejme nestacia.
dakujem
K.



12

Re: regeneracia platnicky

Protizapalove ako curcuminoidy ti pomozu so zapalom, silne enzymi ti pomozu s cystami, a klbove doplnky ti pomozu s platnickami a slachami, aby sa zregenerovali a DHA ti pomoze zahojit poskodene nervove obaly
Tarlovove cysty sa vyvinu, ked sa klbovy maz dostane z klbu von a to sa stava najma pri pretazeni alebo poraneni. Odporucam ti cast spat bez podusky
http://eu.iherb.com/Jarrow-Formulas-Cur … Caps/49382
davka 3 x 2 denne
na klbovy maz
http://eu.iherb.com/Natrol-Cetyl-Pure-120-Capsules/5568
2 kapsule denne
http://eu.iherb.com/Doctor-s-Best-Gluco … apsules/23
2 x 2 denne.
http://eu.iherb.com/Doctor-s-Best-Best- … gels/37104
2 denne



13

Re: regeneracia platnicky

mily rng,
dakujem za odpoved.
vedeli by ste mi odporucit alternativu k http://eu.iherb.com/Natrol-Cetyl-Pure-120-Capsules/5568
nakolko nie je na sklade.
ako dlho by som mala uzivat tieto pripravky?
vdaka



14

Re: regeneracia platnicky

http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Tr … psules/118
Num klbovy maz potrebuje urcity cas na doplnenie, iste viac, ako mesiac. Aj potom by som to bral preventivne z casu na cas. Alebo jedol avokado, 2 x tyxdenne