1

Téma: štítna žľaza

Dobry den, mozu nejake potravinove doplnky pomoct pri znizenej funkcii stitnej zlazy, aj ked ide o autoimunne ochorenie na genetickom podklade? Moja endokrinologicka mi povedala, ze uzivanie jodu mi nepomoze, lebo moja hypotyreoza nie je z dovodu nedostatku jodu. Beriem L-Thyroxin 100 a vraj je to neskodne, ta ista molekula hormonu, ako produkuje normalne zdrava stitna zlaza. Uzivam ho 5 rokov a chcem skusit radsej nieco nesynteticke, mala by som teda pri tom Thyroxin vysadit, ci to uzivat spolu s doplnkami? Zacala som s kelpom (Swanson) a pupalkovym olejom s vit.E (Orissa), mam kupeny bio-enzyme (Kompava) a Chlorellu (Swanson), len to nechcem vsetko miesat. Pravdepodobne budem mat nejaku hormonalnu nerovnovahu, lebo sa mi za posledny rok objavili zenske problemy, na ktore mi lekari radia len HAK, ale to odmietam. Moze pomoct aj Sarapis? Este chcem zohnat yam, len neviem kde, lebo v www.swanson.cz ho nemaju a z USA objednat 1-2 pripravky sa neoplati. Dakujem

2

Re: štítna žľaza

Na hormonalne ("sexualne" hormony) pomaha brat najma yam  ale aj pupalkovy olej, damianu, dong quai.
Jod odporucam pre to, ze ho mame malo v nasej potrave a potrebujeme ho na mnozstvo hormonov a enzymov v tele.
Stitna zlaza neprodukuje len tyroxin, ako sa tvoja lekarka nazdava, a jod nepotrebujes len na stitnu zlazu a tvorenie thyroxinu.
Pridam na stranku rng.nazory.eu aj mensi prehlad "hormony"
Dufam ze to tam administrator(Ivan) zaradi.
Bioenzyme z Kompavy je velmi slaby,zialbohu
Pozri sa na temy enzymi a jod.
Co sa tyka tzv "autoimunnych chorob, " ja mam na to dost inme nazory, lebo podla toho, co studujem z roznych lekarskych prac, za kazdou tzv autoimunnou su aj rozne ine mozne nakazy, tj nejedna sa len o "blaznivost tela, ktore napada samo seba bez dovodu"
Geneticka predispozicia je vo vsetkom, to ale neznamena, ze sa neda korigovat(napravit) roznymi doplnkami.