1

Téma: bolest brucha u dietata

Dobry vecer,prosim poradte nam. Pred cca 3 tyzdnami sa zacal syncek stazovat na bolest bruska.aktualne ma 2 roky a 4 mesiace. Je to v oblasti pod pupkom,vzdy ukazuje na rovnake miesto.niekedy raz za tyzden,inokedy 2-3 krat do dna.boli sme aj u lekarky,brusko prehmatala,to ho neboli. Povedala,ze pricinou este moze byt zapal mocovych ciest,ale moc dokaze udrzat dost dlho,aj celu noc. Este ma napada,ci nemoze mat pruh,alebo ci dosiahol nejaky vek kedy si zacal uvedomovat viac sam seba a ked ho zaboli brusko pred kakanim,tak to takto povie,alebo ked ma prdiky. Este ma napada ze to vacsinou suviselo s nejakou cinnostou alebo namahou.ked napriklad sa casto krcil,zberal jablka zo zeme apod.prosim poradte,co by to kohlo byt a co s tym.ci to je vazne akebo nie.dakujem

2

Re: bolest brucha u dietata

Nuz v prvom rade netreba hadat ale presetrit napr ultrazvukom.ci tam nie je nejaka viditelna porucha.
Nuz a potom, ked nic nie je vidiet tak je to asi vec travenia, na ktore treba dostatopk kyselin enzymov mikrovlaknin a obcas nasadit probiotika.
Typujem si najskor na nedostatok mikrovlaknin a spravnych probiotik.
Pripadne mu mozes dat aj berberine, hoci 2 rocny asi kapsulu nevie prehltnut a berberine je velmi horky. Alebo skus collostrum,, to moze dieta bez problemov zjest zamiesane do jedla/ Dospela davka je 2 x 15 gramov praskoveho, na ine vahy to treba prepocitat. Ale kavova lyzicka by asi na tak male dieta stacila.

3

Dobry vecer, moc ste ma nepotesili. A co by mohol mat dole,tam kde ma crievka,co by mu mohlo byt vidno na sono? Moze tam mat aj nejaky nador? Toho sa najviac na svete bojim.

4

Nuz hadat nebudem, treba sa na to pozriet aspon ultrazvukom, ked je to nieco, co nemizne casom.
Nadory u deti su nepravdepodobne, takze ukludni sa. Ale potraviniove nakazy su dnes bezne a znicena crevna flora je zakazdym pri pouziti atb. A zdroj probiotik, prirodny dnes uz neexistuje, takze si ich treba nasadzat laboratorne vypestovane tie najlepsie druhy.

Naposledy upravil: RNG (2014-10-04 21:14:52)

5

Su nejake probitoka vhodne konkretne pre deti,alebomozem dat take co ste poradili pre mna a iba prepocitat na jeho vahu?a mozem ich rozmiesat vo vode? http://www.biogaia.sk/products/BioGaia_drops.php tieto na slovensku dost odporucaju pre deti alebo este tieto http://www.monsea.sk/probiotika-infants … enie.aspon gatial kymby prisli ine lepsie z iherb-u. Aktualne teraz sa 2 dni vobec nestazuje. Mam pocit ze sa stazujehlavne pred kakanim.aj stolicu ma posledne dni dost tuhu.

6

Aj najsilnejsie probioticke doplnky na trhu nemaju ani tisicinu potrebnych probiotik, tj su len malicka nasada, co sa branim mikrovlaknin rozmnozi, az osadi cele creva. Takze sa neboj predavkovania, ale skor primalo na nasadenie, ako maju napr tie oslavovane probioticke yogurty.
Zialbohu, tak malym detom treba probiotika zamiesat do jedla, preto take, co su sami kyselinoodolne, tj bez enterickej kapsule  su najvhodnejsie.

7

Dobry den, tak sme dnes boli opat u lekarky. Doniesli sme moc pre pripad infekcie mocovych ciest,ale to je v poriadku. Pytala som si ziadanku na sono,ale nedala mi ju. Vraj musi mat dieta pretrvavajuce problemy aspn 2 - 3 mesiace( my mame zatial mesiac) a predtym musi absolvovat este nejake vysetrenia.takze nam eraz kazala zberat stolicu pocas 3 dni a ster z okolia konecnika ihned po zobudeni pre pripad parazitov v crevach. V kazdom pripade som mu nasadila vlakninu vodnu pre deti a probiotika. Vsimla som si ale ze sa stazuje hlavne pi nejakej namahe,ked sa musi krcit,beha apodobne. Kontrolovala brusko aj ci nema hrcku z pruhu niekde,ale nic. Zacinam byt zufala... na sono vraj berie gastroenterologicka az ked maju 2-3 mesiace pretrvavajuce tazkosti. I ak aj ked sa stazuje,je stale zivy, hra sa...skonstatuje ze o boli brusko ale hra sa dalej. Chuti mu jest,nechudne,nema krcove bolesti.

8

To je absurdna situacia.
Ale doplnky roznych mikrovlaknin a probiotik su pre kazdeho potrebne tak ci tak. A pripadne doplnky ako tri[phala a berberine mu tiez nemozu uskodit, tak isto ako aloe vera a DGL, co su hojive veci na traviaci trakt.

9

dobrý deň,
idem sa ešte poradiť. pred 2 týždňami som nasadila malému probiotiká cca 6 dní. mali sme cca 1,5 týždňa pokoj od sťažovania a dnes ráno sa sťažoval znovu 2 krát. myslíte že mu zabrali tie probiotiká na nejaký čas? už som sa tešila že sme z toho vonku a dnes zasa. som z toho už na zbláznenie. výsledky na parazity v stolici sú všetky v poriadku... už sa mi chce plakať z toho.

10

Nuz probiotika treba nasadzat pravidelne a co je este dolezitejsie je ich podporovat branim mikrovlaknin. Inac ked ich nezivis, tak vyhynu v crevach.

11

Dobrý večer,
absolvovali sme sono bruška a čriev na gastre so synom a nález bol v poriadku. Jediné čo lekárka spomenula je že má trošku rozšírené hrubé črievko, lebo bola v ňom stolica, čo nekakal vtedy asi 2-3 dni. Chcem sa ale spýtať, či je normálne, keď má niekedy na toaletnom papieri trošku krvi, stalo sa to už asi 2 krát a dnes mal trošku krvi aj na stolici, taký fľak. Mal to hovienko ale tuhé riadne a veľké. Mohla mu prasknúť nejaká cievka? alebo prečo tam bola tá krv prosím?

12

Nuz ked zostane stolica pridlho v hrubom creve, tak postupne stvrdne a potom je tazko dostat von. Dieta mam mat stolicu kazdodenne, na to treba davat pozor. Snad viac mikrovlaknin a vody, pripadne lyzicka olivoveho oleja, ako hovorila uz moja stara mama, "creva si treba vymastit"
Pri velmi tvrdej stolici moze obcas prasknut mala cievka, to sa ale zahoji bez problemov, najma ked mas dobru probioticku crevnu floru.
Krv na toaletnom papieri moze byt aj z odrenin na konecniku, nenamasteny suchy papier to moze odrat. Ja osobne pouzivam vzdy trochu kremu na toaletny papier, tak sa ta oblast aj lepsie vycisti aj namaze. Tak som si potlacil aj hemoroidy/zlata zila a tuto radu mam od otca, co sa pasoval s hemoroidami vyse 60 rokov, bez operacie, len s kremom.

13

Dakujem za rady, ale práveže on mal stolicu aj včera, skoro presne na 24 hodín. Ale aj tak bola veľmi tuhá, deň predtým ju mal tuhú tiež. Skúsim tie mikrovlákniny a probiotiká mu dať. Myslíte že to nebude nič vážne, ked to sono bolo v poriadku? nechápem, z čoho ju má takú tvrdú, mám pocit že tekutín pije dosť...najviac sa bojím tých hrozných diagnóz, čo ma napadajú...

14

Traviace problemy su velmi caste, casto pridu a odidu bez problemov. Netreba hned myslet na to najhorsie.
Deti mozu byt casto zapacene, tak ako aj dospeli, zalezi to od skladby stravy.
Mozno ma mali kyselin, a telo sa snazi zadrzat potravu pridlho, aby vytazilo vsetky ziviny.

Hlavne dnes, ked obieha viacero virusov co napadaju zaludok a tak znizia vyrobu kyselin sa to moze stat kazdemu. Ja som tento rok dostal uz 2 x taky utok virusov, ktore sice posobili len 24 hodin a telo ich zrejme hladko vyhubilo, ale stacilo to na to, aby mi poskodili v zaludku parietalne bunky a ked mi pred tym stacila 1-2 kapsule doplnkov kyselin(stary clovek , vsetkeho sa tvori menej) dnes musim brat s kazdym jedlom kyselinu a to az 3 kapsule, inac mam v zaludku kvasenie a hnitie.
Takze som postupil  od hypochlorhydrie do achlorhydrie
Dufam ale, ze sa mi to casom predsa len aspon ciastocne regeneruje, u malych deti je ta regeneracia  ovela pravdepodobnejsia.
Nezabudaj na to vymastenie criev, tj lyzicku olivoveho oleja