101

(147 odpovedí, zaslaných do Nádory)

Ved to je prave to, ja som sa uz zoparkrat pred mesiacmi o to pokusila, aby mi to niekde narezali a vycistili (jedno zariadenie bolo dokonca sukromne), ale vsade ma poslali prec, vraj to je rakovina, narezavat a cistit sa nic nebude, ze je to zbytocne... A to, ze tam mam potvrdeneho nejakeho zlateho stafylokoka, ze to nemam ani brat do uvahy, ze to v mojom pripade dolezite nie je...
Po tychto skusenostiach som prestala nejaku chirurgiu, kde by mi to bolo ochotni urobit, hladat, lebo mi to, co rozpravali, nerobilo dobre na psychiku, vzdy som potom nejakych par dni preplakala, ale vidim, ze asi ina moznost neexistuje, kedze sa to napriek vsetkym moznym branym doplnkom len zhorsuje...
Chcela by som sa Vas este opytat, kedze som mala nedavno zvyseny vapnik v krvi - kvoli tomu aj ten pobyt v nemocnici (ci uz to bolo z tych megadavok vitaminu D3 alebo z niecoho ineho), mozem uz zacat brat normalne davky vitaminu D3 a takisto vitamin C (askorbat vapenaty, popripade Ester C, ktory tiez obsahuje vapnik)?
Dakujem. Pekny den.

102

(147 odpovedí, zaslaných do Nádory)

Ako som sa vratila z nemocnice, beriem 1PL lecitinu skoro kazdy den (asi 2x som zabudla).
Ja som tiez velmi rada, ze ta noha a trup odpuchli, nebolo mi vsetko jedno, este keby tak ten moj zadok sa chcel dat na poriadok, uz by to bolo vsetko super. Ale ako som zacala brat velke davky nattokinazy, serrapeptazy a lecitinu, sa ten opuch na nom este viac zvacsil (v priebehu par dni), aj hnisanie, vyzera to, ako keby dost velka cast uplne zahnivala. Aj vyzorovo, aj to hnusne zapacha. Pripada mi to, ako keby sa zvnutra nieco hnisave "pchalo" von. Je to mozne, ze aj v tych miestach tie enzymy na cievy a lecitin nieco uvolnuju a preto sa to tak zintenzivnilo? Dost som zvysila aj "obycajne" enzymy, ale ani neviem kolko toho dokopy denne beriem, nemam to zratane, ale mega davky su ich urcite... Mojmu zaludku to zatial nevadi, tak beriem co najviac.

103

(147 odpovedí, zaslaných do Nádory)

Dakujem, pan RNG, presne tak som urobila, ako mi aj Vy radite.
Noha uz odpuchla a mam pocit, ze ani tie tromby tam uz nie su, chodim skoro normalne, akurat ze sem tam ma bolia nohy, ked lezim. Ale mozno je to tym, ze po odpuchnuti ich mam tenke ako palicky, ale co sa cudujem, ked som skoro cely mesiac kvoli nevolnostiam prelezala, vsakze.... Cize pravdepodobne to funguje, lebo injekcie fraxiparinu som si od navratu z nemocnice nepichala. Moja doktorka sa zas potesi, ze som nieco odignorovala smile
Nattokinazu a serrapeptazu beriem vsak v takych istych davkach dalej (natto 3x6.000 jedn a serra 3x 80.000jedn, takisto skoro kazdy den 1 PL granulovaneho lecitinu) a neviem ci si to nahovaram, alebo nie, ale mam pocit, ze parkrat za den pocitim hocikde v tele (hlavne v nohach a tam, kde mam na zadku tie opuchy) take kratucke niekolkosekundove steklenie. Nemoze to byt uvolnovanie niecoho v cievach? Nemali ste nieco take, ked ste vtedy riesili velkymi davkami to mozne zablokovanie cievy?
Chcela by som Vas este poprosit o radu, ci mozem brat enzymy na cievy (natto a serra) zaroven napr s digest platinum alebo pankreatinom, teraz mam medzi nimi cca polhodinu pauzu, ale radsej by som to zobrala vsetko naraz.
Inac, ja mam tiez radsej vsetko v kapsuliach, radsej zjem 30 kapsul naraz akoby som si mala kadejake drinky miesat, bolo by super, keby vsetko bolo dostat aj v tejto forme. Pri mojich maxi davkach vsetkeho mozneho mi to pripada praktickejsie.
Dakujem velmi pekne, pekny den.

104

(147 odpovedí, zaslaných do Nádory)

Dakujem za link, prave ho citam, len moja anglictina je dost slaba a pomocou prekladaca sa mi zda, ze tam pisu, ze by aj nattokinaza mala mat podla nich entericky obal.

Tu je ten odsek:

"The Clot Zapper contains a Standardized Nattokinase of 20.000 FU made from fermented soybean with beneficial bacillus, Natto producing enzymatic peptidases to be absorbed in the intestine duodenum. Therefore, it must be Enteric Coated. Most commercial enzymes in the market are not Serrapeptase (100.000 unit) is a proteolytic enzyme extracted and purified from the intestine of silk worms. This vitally important enzyme allows the newborn silkworm to dissolve the fibrous cocoon and enzyme after its captivity. Serrapeptase must be absorbed from the intestines into the bloodstream as an enzyme active form."

Tak teraz rozmyslam...

1. bud si objednam nattokinazu s enterickym povrchom, napr tuto: http://www.iherb.com/Naturally-Vitamins … blets/4465 plus tu lubrokinazu co som spominala vyssie a budem ich brat spolu aj so serrapeptazou co mam doma, ta je ok.. alebo

2. objednam len tu lubrokinazu, co mi chyba a budem brat dalej nattokinazu co mam doma (bez enter.obalu) zaroven s kalinatom a tie 2 ostatne potom po nejakej hodine a pol, len to by som zas musela brat kalinat 3x denne a to asi nie je mozne uz aj z pohladu jedla... alebo

3. risknem to a objednam ten silny pripravok z horeuvedeneho linku, len dufam, ze to nebude na mna vela, ked mam len 40 kil (cca, nevazim sa), aj ked spominate, ze by to nemalo mat vedlajsie ucinky... Takisto sa bojim, aby to k nam na SK neslo dlhsie ako z iherbu.

Aku moznost by ste prosim volili na mojom mieste Vy?
Vopred dakujem.

105

(147 odpovedí, zaslaných do Nádory)

Dobry den, pan RNG,
velmi pekne Vam dakujem za Vase rady a nazory ohladom mojho zdravotneho stavu, poprosila som sestru, aby Vam zatial pisala ona.
Enzymy som zvysila, len mi nie je celkom jasne, ci mozem brat nattokinazu spolu so serrapeptazou zaroven aj s inymi enzymami (napr viaczlozkove alebo samostatny pankreatin), alebo radsej samostatne a tie druhe enzymy radsej az po nejakej pauze? Ak ano, o kolko cca minut?
Na odopchatie ciev radite tiez lubrokinazu... Myslite tym tento pripravok?: http://www.iherb.com/Nutricology-Lumbro … sules/8266
A este ma napadlo, nattokinaza nemusi mat entericky obal? Lebo pozeram, ze tie 2 zvysne enzymy maju, len tato nie, tak aby sa ucinne latky nahodou neznicili v zaludku.
Vopred velmi pekne dakujem. Pekny den.

106

(26 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Dobry vecer,
chcela by som Vas poprosit o radu, ake davky vitaminov B6, B9 a B12 sa maju uzivat na znizenie homocysteinu. Pozerala som viacere pripravky Homocysteine Formula, ale vsade bol obsah jednotlivych iny. A ake su prosim Vas tie najucinnejsie formy spominanych vitaminov?
Dakujem. Pekny vecer.

107

(3 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Dokonca ani pit by sa nemalo pocas tych 12 hodin pred testom, ako citam.... Hlavne ze sa ma pani doktorka pytala, ked mala sestricka problem mi zobrat krv, ze ci som rano pila dost vody...
Par mesiacov dozadu som sa jej pytala, ci sa z krvi daju vysetrit parazity, pretoze mam podozrenie, ze ich mam (to bolo po vysetreni Diacomom, kde mi vysli pozitivne), tak zevraj kde by som ich nabrala, ze to len deti mavaju, z pieskovisk a podobne...
A takisto ked som pred par dnami chcela nejake vysetrenie ciev, ci ich naozaj nemozem mat zapalene alebo nejak upchate alebo nieco, kvoli tym mojim opuchom na zadku a aj bolestivym hrckam, ktore sa mi robia posledne dni po nohach (zaujimave ze sa to zacalo diat, ako som zacala brat serrapeptazu a nattokinazu), bolo mi povedane, ze to by som musela mat velmi napuchnutu nohu, aby som mala trombozu alebo nieco podobne..
Ja uz si pomaly pripadam ako z ineho sveta....
Pekny den Vam prajem a dakujem za vsetko.

108

(3 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Dobry vecer,
dnes mi moja obvodna lekarka robila kontrolny odber krvi, dala mi vysetrit aj CRP, co by mal byt nejaky ukazovatel ci sa v tele nejaky zapal nachadza alebo nie. Vysla mi hodnota 13, co je vraj len velmi malo zvysene a podla mojej doktorky ziadny vacsi zapal v tele nemam. Ja sa vsak citim presne opacne, myslim tie moje problemy okolo konecnika a celkovo v crevach a panve, ktore spominam v inych temach. Tu na fore ste pisali, ze tento ukazovatel moze byt ovplyvneny enzymovymi alebo aj inymi pripravkami, ktore cistia krv od skodlivin zo zapalov. Ja som par hodin pred odberom krvi uzila dost velke mnozstvo roznych enzymov a 4 kvapky 5%-neho jodu. Takisto som vcera vecer uzila dost vela doplnkov, ktore beriem denno denne a taktiez vela enzymov. Mohla som si tymto az do takej velkej miery vysledky CRP ovplyvnit? Alebo pravdepodobne naozaj ziadny vacsi zapal v tele nemam? Bolo mi povedane, ze na odber nemusim prist nalacno.
Vopred velmi pekne dakujem za Vasu odpoved.

109

(3 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Dakujem velmi pekne za odpoved.

Chcela by som Vas poprosit o radu, ci sa smu uzivat pri alergii na pomarance a citrony (myslim ze to je alergia na kyseliny, ktore toto ovocie obsahuje) citrusove bioflavonoidy, konkretne tieto pripravky: http://www.iherb.com/American-Health-Es … 13854?at=0 a http://www.iherb.com/Now-Foods-Citrus-B … s/440?at=0 .
A takisto, ci pri alergii na kyselinu jablcnu sa smie uzivat vytazok z hroznoveho jadierka, citala som totizto, ze hrozno tiez obsahuje kyselinu jablcnu.
Dakujem a pekny vecer zelam.

111

(147 odpovedí, zaslaných do Nádory)

Dakujem, cize v prvom rade pankreatin a potom doplnit tymi ostatnymi...
Je to prosim Vas v poriadku, ked zoberiem rano nalacno s kalinatom napriklad pankreatin bez enterickeho obalu a k tomu napriklad candex, digest platinum a nattokinazu? Mozu byt aj ine kombinacie enzymov, len by som sa chcela uistit, ci sa nejak ich ucinky "nepobiju", ked ich budem brat roznorode naraz.
Ta nattokinaza mi dnes konecne prisla, bude mi prosim Vas na tie moje pripadne problemy s cievami (zablokovanie v okoli konecnika) stacit davkovanie 2 x 2.000FU (mam cca 40 kil)? Alebo mam radsej zvysit na 2 x 4.000FU? Trikrat denne nalacno sa mi momentalne kvoli MMS neda uzivat.
Ale asi budem mat vazne nejaky problem s tymi cievami, na lytku na pistale mam bolestivu hrcku na jednej zile (niekedy sa mi ani neda normalne chodit) a vcera sa mi urobil taky mensi, cervenkasty, na dotyk bolestivy opuch pri clenku na druhej nohe.
Dakujem velmi pekne.

112

(147 odpovedí, zaslaných do Nádory)

A ktore su prosim Vas tie uplne najdolezitejsie enzymy na cistenie pri rakovinach? Pankreatin?

113

(13 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Aha, cize sa musi cakat mesiac, kym to v chladnicke "postoji"? Bude to mat ovela mensie ucinky, keby som z toho varila caj hned? Cize normalne len do vriacej vody napr lyzicku prasku a nechat varit a potom postat?

114

(147 odpovedí, zaslaných do Nádory)

Dodatocne dakujem za vysvetlenie. Este by som sa Vas chcela opytat, ci by to nejak nevadilo, keby som brala denne napriklad 10 gramov pankreatinu, ale rozdelene len na 2 davky po 5 gramov (aj vzhladom na moju vahu cca 40 kilo), ci to nema nejake negativne ucinky, ked je to taka vacsia jednorazova davka. Na viac davok denne to rozdelit momentalne neviem, kedze uzivam MMS a uz teraz mam dost problem denne davky enzymov, MMS a antioxidantov nakombinovat tak, aby sa to "nebilo".
Dakujem velmi pekne.

115

(13 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Dobry vecer,
chcela by som Vas poprosit o radu. Pred par dnami mi prisla praskova chaga, Vy tu spominate ze si z toho robievate caj, na navode pisu, ze rozmiesat vo vode a tak vypit. Ma to nejaky zosilujuci ucinok, ked sa ta chaga povari? Neznicia sa tym varom nejake dolezite latky v nej?
Dakujem.

116

(147 odpovedí, zaslaných do Nádory)

Dakujem Vam za super vysvetlenie, konecne som to pochopila. Cize moze byt, ze kvoli tomu pride mojej sestre zle, ked zoberie rano na prazdny zaludok entericky baleny pankreatin? Znamena to potom, ze ma malo zaludocnych kyselin? Betain doma ma, ale vravi, ze ju aj po nom pali zaha, ze ma pocit, ze dokonca este viac, ako ked ho nezoberie, cize ho neberie... Ako ma prosim Vas potom ten pankreatin uzivat? Dat si k nemu aj jeden betain?

117

(147 odpovedí, zaslaných do Nádory)

Dakujem Ninka, kukla som nieco podobne aj na iherbe, tak aj tam maju, uz som aj objednala, tak sa tesim na testovanie smile

Pan RNG a staci na to odkyslenie len kalinat, pol lyzicky rano nalacno? Alebo mozem dat aj lyzicku, nech to ide rychlejsie? Dnes ma napadlo, ze enzymy ktore nemaju entericky obal sa na cistenie musia brat spolu s kalinatom, dufam, ze ked beriem entericky balene enzymy spolu s kalinatom, ze to nema nejaky negativny ucinok na ne... Je to tak ok?

118

(73 odpovedí, zaslaných do Nádory)

Veve, mrzi ma, ak ste z mojho prispevku mali pocit, ze spochybnujem liecbu Vasho ocina alebo pripravky, ktore berie. Ja sama tiez uzivam tie iste enzymy (neskor som k nim pridala aj ine), taktiez ich beriem od Damiana, viem, ze su dobre, len som Vas chcela upozornit, ze pri takom davkovani nedosiahnete dennu davku, ktoru tu pan RNG odporuca. Nic viac. Ja sama velmi dobre viem, ze moja liecba nenapreduje takym sposobom, akym by som si zelala. A takisto aj viem, ze niekedy je menej viac, len niekedy je tazke najst to malo, ktore nam pomoze a toho sa drzat. Hlavne ked sa pridruzia k tomu aj ine problemy, ako v mojom priprade, neviem ci ste si vsimli, ale ja hlavne riesim aj moje zapaly, ktore stale netusim z coho vznikli a vtedy je tazke si z toho kvanta pripravkov vybrat, pretoze neviete ani len to, co je toho pricinou, nieto este aj to, co vam pomoze.
Ocinovi prajem skore a bezkomplikovane uzdravenie.

119

(147 odpovedí, zaslaných do Nádory)

A nemozu byt problemom tych zapalov nejake plesne?
S tym vyhladovanim mate pravdu, v septembri, ked som zacinala znova liecbu, som bola popri infuziach B17 a branim MMS takpovediac len na zeleninovych stavach a troske surovej zeleniny, popritom som robila kuru s magneziom oxid, co by som teraz uz asi nerobila (zlakla som sa choroby, tak som to cele zobrala takpovediac "zhurta") a nedopadlo to velmi najslavnejsie... Niekedy rozmyslam, ci by to nedopadlo aj ovela lepsie, keby som nebola drzala az taku prisnu dietu a skor sa zamerala hned na viac doplnkov (myslim tym nasledny pobyt v nemocnici, stomia a nasledne zapaly).
Na tu alkalizaciu staci kalinat? Ten beriem denne pol lyzicky skoro rano, nedavno som si kupila tie pasiky na meranie ph, ale nejaj to nefunguje... Existuje aj iny sposob zistenia ph v tele?
Dakujem velmi pekne za Vas cas a Vase rady a nazory.
Pekny den!

120

(73 odpovedí, zaslaných do Nádory)

veve27, mate enzymy od Credence? Pretoze ak ano, podla mna ich treba zvysit alebo este k tomu prikupit napr samotny pankreatin, ktory aj pan RNG tu odporuca, pretoze tieto su sice dobre, viaclozkove, ale mas tam obsah pankreatinu na 2 tbl 313x4mg, co je 1,252 g a pokial viem, na rakoviny sa odporuca 8-12 gramov pankreatinu a pri takom davkovani ho mas len 1.252x4, cize  nieco cez 5 gramov. Ja som na to prisla tiez az po rokoch, nevsimla som si, ze to je obsah na 2 tbl, nie na jednu. Dufam, ze sa nemylim, ak ano, opravte ma pan RNG.

121

(147 odpovedí, zaslaných do Nádory)

Presne tuto istu som objednala aj ja. Pri tej druhej som si vsimla, ze je slabsia, len som myslela, ze to je lepsie, ked je v enterickych kapsuliach.
Chcela by som Vas este poprosit o nazor na jedenie masa pri rakovinach (ryby, hydina), momentalne ho nejem, ale jem celozrnne obilniny a tie by som kvoli plesniam chcela vylucit (ci mam konkretne candidu, to neviem, ale nejake plesne urcite ano, to citim), ale len na ciste zeleninu a trochu orechov si momentne netrufam. A strukoviny obsahuju puriny, pokial dobre viem. Ohladom toho masa pisu vsade nieco ine a nerada by som nieco zas zbabrala.
Dakujem vopred za Vas nazor.

122

(147 odpovedí, zaslaných do Nádory)

Mohli by ste mi prosim odpovedat na moj prispevok c 66? Asi ste ho prehliadli..
Dakujem.

123

(147 odpovedí, zaslaných do Nádory)

Ja som nasla, tuto: http://www.iherb.com/Naturally-Vitamins … /4465?at=0 , myslite, ze je dobra? Objednala som ale zatial obycajnu, ked vravite, ze aj ta ucinkuje. Digest platinum uzivam uz davnejsie, aj bromelain, aj take viaczlozkove enzymy od Credence a takisto aj dairy enzymes (cisty pankreatin mi teraz na par dni vypadol, ale uz je na ceste). Myslim vsetko nalacno, na cistenie. A najnovsie asi 2 dni aj candex. Dufam, ze to nie je zle, ked si davam tolko enzymov naraz nalacno? Ked mam doma pankreatin, dam si napriklad 2 tbl pankreatinu (4 gramy) spolu s jednym bromelainom a 2x digest platinum. Je to tak ok?
Co by som prosim Vas ale mohla teraz narychlo brat, pokial mi pride ta nattokinaza? Myslim nieco z lekarne, len na tych par dni...
A myslite, ze ak su to teda nejak blokovane cievy, ze to moze byt nasledok infuzii? Brala som teraz od septembra s mensimi a vacsimi prestavkami az donedavna viac menej stale nejake infuzie (B17 a vit C) plus vela vela infuzii v nemocnici a az teraz ma napadlo, ze este na zaciatku v septembri ma sem tam popichavalo v zilach, ale potom to prestalo. Mohla sa tam popripade aj nejaka nakaza zaniest? A vysetrenie pristrojom diacom (ja viem, vy to velmi neuznavate) ukazalo, ze mam v tele vela kyseliny mocovej. Alebo to moze byt aj tym?
Dakujem velmi pekne za vas cas a vase rady. Peknu nedelu prajem.

124

(147 odpovedí, zaslaných do Nádory)

Dakujem Vam za rady, to GSE v tabletkach mam doma, skusim, oreganovy olej beriem stale.
Tu nattokinazu treba v "enteric coated" tobolkach? Aby sa zaludocnymi kyselinami neznicil ich obsah? Alebo stacia obycajne?
A mohli by ste mi prosim poradit nejake dobre enzymy, nejake take najkomplexnejsie, s obsahom co najvacsieho poctu roznych enzymov, ktore by som brala nalacno na cistenie, kedze mam toho nedefinovatelneho "odpadu" v tele asi haldy?
Dakujem velmi pekne, pekny den.

125

(147 odpovedí, zaslaných do Nádory)

Dakujem za vysvetlenie, pan RNG, rozhodla som sa teda, ze idem brat jeden den MMS a jeden den pauza a vela antioxidantov a takto striedat den po dni. Mam ale pocit, ze v ten den, ked beriem MMS sa citim vyrazne lepsie ako ked mam pauzu a beriem antioxidanty. Cim to moze byt? Sice som kedysi davno citala na fore Upramene, kde dost vela ludi berie MMS, ze aj vela z nich sa citilo pod psa v pauzach (v dnoch bez MMS), len nechapem dovod toho.
Aloe som zvysila na 2x denne pol lyzicky, triphalu beriem 2x2 tbl denne (tu z iherbu, co aj vy odporucate), myslite, ze tu mam este viac zvysit? Mam nieco malo nad 40 kil. Chagu a graviolu som objednala.
Este by som vas chcela poprosit, ten moj zapal, to nie je len vnutri v creve, ale aj vonku, okolo konecnika, akoby abscesy alebo fistuly, neviem presne, len som to porovnavala s fotkami na internete a vyzera to tak nejak a mam pocit, ze take nieco mam aj vnutri a to mi asi sposobuje tie bolesti (a aj tie hlieny idu asi z tych abscesov, pretoze mam napriklad pod dna vacsie bolesti, potom mi nejaku hodinu krvaca a potom idu vacsie hlieny, ako keby tam nejaky absces praskol). Moze byt, ze sa mi zapaluju nejake zlazy okolo konecnika? Viem, ze vela ludi, ktori mali v tych miestach niekedy absces, ze sa to zvykne castokrat vracat, ale rezat to velmi dat nechcem, skor by si to riesila sama (pri prvom abscese mi tam bol pravdepodobne zaneseny ten zlaty stafylokok a mozno aj ten enterobacter, ktoreho ukazal diacom a odvtedy vlastne tie vacsie problemy mam). Ale mam pocit, ze to vsetko (GSE, extrakt z oliv.listov, sangre de grado, atd atd atd) nejak na to vobec nezaberaju. Nemoze to byt skor otazka tych zliaz okolo konecnika (ak tam nejake su, neviem sa k tomu dopatrat) alebo ciev? Asi som to cele dost skomolene vysvetlila, ani neviem, ci sa v tom vyznate, len uz som z toho zufala, beriem tolko pripravkov a nejak nic. Je to zvlastne, ale keby som napriklad nemala take velke bolesti z tych opuchov, tak sa citim celkom fajn. Dakujem.

126

(147 odpovedí, zaslaných do Nádory)

Pan RNG,
chcela by som Vas poprosit o Vas nazor. Myslite si, ze je lepsie uzivat oxidanty (MMS) a antioxidanty striedavo po dni, alebo po viac dnoch, napriklad 3 dni oxidanty, 3 dni antioxidanty? Alebo striedat po viac dnoch? Mam v tom totizto trosku (trosku dost) chaos, na oficialnych strankach pana Humbla som sa o ziadnej pauze v uzivani MMS, kedy sa beru antioxidanty, nic nedocitala, niekto tvrdi, ze treba striedat den oxidanty/den antioxidanty, niekto ze brat oxidanty nepretrzite a kazdy den, cca 3 hodiny po poslednom uziti oxidantu si dat megadavku antioxidantov (ale to nie je mozne na to kvantum pripravkov, co ja uzivam) a napriklad na Damianovej stranke je tento clanok: http://www.badatel.sk/index.php?option= … ;Itemid=45 , kde sa pise, ze striedanie po viac dnoch. Ja viem, ze Vy MMS, kedze je nie je potravinovy doplnok neodporucate, prosim Vas preto o ciste Vas nazor co sa tyka posobenia oxidantov a antioxidantov voci sebe a na ludsky organizmus. Takisto Vas chcem poprosit o Vas nazor na uvedeny clanok, mam totizto pocit, ze tie zapaly su presne moj pripad, moje problemy so zapalmi zacali totizto presne v obdobi brania MMS v septembri a priznam sa, brala som prilis malo antioxidantov v pomere k MMS. Teraz sa snazim to robit dobre, aj ked sa moje zapaly vlecu napriek vsetkym pripravkom so mnou dalej, tak by som nerada urobila zas nejaku chybu a nejak to konecne doriesila. Alebo je mozne, ze clovek moze mat velke zapaly v tele kvoli tomu, ze berie az prilis vela pripravkov a telo nestiha? Ma sa vtedy "ubrat"? Dakujem velmi pekne. Pekny den.

Dobry vecer,
chcela by som vas poprosit o radu. Mam doma citral, tento: http://www.iherb.com/Now-Foods-Essentia … /3330?at=0  a pisali ste, ze je to treba riedit glycerinom, tusim v pomere 1:50 (???). Je tento glycerin na to vhodny? : http://www.iherb.com/Now-Foods-Vegetabl … l/962?at=0 Dakujeeeem.

Dobry vecer,
dakujem za odpoved.
Dnes som si nahodne vsimla, ze na obale z extraktu z olivovych listov je napisane (dufam, ze mi to prekladac prelozil spravne), ze to ma antioxidacny ucinok. Cize tym padom by sa to teoreticky mohlo "bit"s MMS-kom, aj ked to nie je priamo antioxidant? Ja ich uzivam cca hodinu pred a po MMS, to je asi malo, vsak?

Ja si miesam GSE s praskovym vitaminom C (calcium ascorbate) a som sa prvykrat velmi zacudovala, ze ta horka chut GSE tam vobec nebola citit... Len ta zvlastna chut tejto formy vitaminu C. Mozno aj toto by bola dobra forma pre deti, ktore nevypiju horke. Mozno keby sa to zmiesalo s nejakou ovocnou stavou, bola by vysledna chut celkom ok. Ale neviem, ci to nebolo sposobene dost vysokymi davkami vitaminu C (na jeden liter vody davam 60 kvapiek GSE a 10 gramov vitaminu C), alebo uz mam tie chute z toho vsetkeho uplne dopletene... smile

Dakujem, pan RNG.
A este som zabudla, uzivam jeden pripravok, vola sa Essentiale forte, na podporu pecene, obsahuje esencialne fosfolipidy. Tie tiez nie su antioxidanty, vsak?
A este nemam jasno v tom, ci sa nejak mozu "bit" oxidanty (MMS) a mikrovlakniny (pektiny, arabinogalaktany, psyllium, tekute zeolity), uzivam to MMS-ko kazdu hodinu po dobu 8 hodin, tak ci tie mikrovlaktiny mozem brat pocas tychto 8 hodin, ked beriem MMS, alebo by bolo lepsie rano (pred zacatim brania MMS) a potom vecer (po tych 8 hodinach, ako beriem MMS).
Vopred dakujem, pekny den.

Dobry den, pan RNG,

zacinam dnes s MMS, chcela by som Vas preto poprosit o radu, lebo sa v tom vobec nevyznam... Viem, ze sa popri oxidantoch (MMS napriklad) nesmu brat antioxidanty, aby sa "nebili" navzajom ich ucinky, len s nasledovnymi si neviem dat rady, ci to antioxidanty su alebo nie. Jedna sa o tieto: astragalus, oregano oil, kelp, triphala, olive leaf extract, krill oil, bromelain, graviola, beta glukan, D-3, lanovy olej (v kapsuliach), cats claw, chlorofyl, cordyceps, chaparral, silymarin, MSM, quercetin, l-lysine, sangre de grado. Mozete mi prosim v tom pomoct? Tieto som nenasla na ziadnych zoznamoch antioxidantov, cize by podla vsetkeho antioxidantami nemali byt.... Takisto som ale pocula nazor, ze v ten den, ked sa beru oxidanty (napr MMS) by sa nemali brat pripravky podporujuce imunitu, napr betaglukany... Moze to mat nejake opodstatnenie?
Vopred velmi pekne dakujem za Vas nazor a pekny den prajem.

Dakujem Milan za info a podporu, trochu som studovala tu cesku stranku J.Humbla, pustim sa teda do toho. To CDS si mozem u Juliusa objednat aj ja? A to potom by som brala len MMS2 a toto CDS? Obycajne MMS1 uz nie?

Pan RNG, moze sa popri uzivani MMS robit protiparazitna kura podla dr. Clark? Nebudu sa klinceky, wormwood a tinktura oresaku negovat s MMS? A kde by som prosim vam mohla najst na nete nejake zoznamy antioxidantov, aby som vedela, ktore z mojich pripravkov mam popri uzivani MMS vysadit?

Vopred Vam obom velmi pekne dakujem, ani si neviete predstavit ako....

Milan, ja som brala MMS1 uz pred 2,5 rokmi, brala som ho dokopy asi tristvrte roka, ale vtedy bol trend bratia 2-3 krat denne v co najvyssich davkach, od asi 5 kvapiek som sa dostala dost rychlo na 3x 15 kvapiek denne (pri mojich 40 kilach to bolo celkom slusne), pri 8 kvapkach som mala "krizu", ked ma riadne prehnalo, vracala som a asi 4 hodiny som s velmi zvlastnym pocitom nevolnosti lezala na gauci so zavretymi ocami a cakala, kedy to prejde. Potom to uz bolo v pohode, pila som to s ananasovym dzusom, ktory som este donedavna kvoli MMS-ku ani citit nemohla smile Takisto som to jeden cas pila aj s pridanim DMSO, natierala na kozu, robila vyplachy a aj kupele. Robila som cca tyzdnove cykly s MMS a vysokymi davkami antioxidantov na striedacku, ale uz si to presne nepamatam ci to nahodou neboli aj 2 tyzdne... Mala som vtedy doma aj MMS2, ktore som sa ale nikdy neodvazila zobrat, lebo som okrem ludi na fore Upramene, kam som chodila "snorit", nepocula o nikom konkretnom z okolia, kto by ho bral. Tak som nechcela byt pokusny kralik. Ale MMS1 brala vtedy aj moja mama (na candidu), dokonca ho ani neriedila ziadnou stavou, len obycajnou vodou. Ono ide o to, ze toto ochorenie som uz mala vtedy, celkom rychlo som sa z toho vtedy dostala (aj s velkou pomocou Damiana, za co som mu velmi vdacna), lenze som "zaspala na vavrinoch" a velmi rychlo som prestala brat pripravky, jest normalnu stravu, stresovat sa atd atd... Viac v slubenom maili, dufam, ze sa k tomu co najskor dostanem. Teraz som pila MMS1 v septembri, ked mi znova zacali zdravotne problemy (uz po novom, ze sa berie kazdu hodinu, ja som dosla na 8x denne po 4 kvapkach, ani som v podstate necitila, ze nieco beriem), ale len do operacie, od operacie sa k tomu bojim vratit, lebo neviem, ci som nahodou nespravila niekde chybu. Teraz sa zas pomaly odhodlavam, bolo par dni, ked som aj odvtedy MMS zobrala, ale vzdy len na par dni, lebo stale mam dilemu, ci brat alebo nie. A v podstate sa mi viac pacil ten system brania 3x denne ako toto v mensich davkach pocas celeho dna. Tak neviem. Chcela som vyskusat aj MMS2, co som mala doma, ale medzicasom mi navlhlo, tak som to radsej vyhodila. Teraz som objednala nove, prave nan cakam a som odhodlana to zas zacat brat. Len mam dilemu s bratim vsetkych tych ostatnych pripravkov, ci ich brat zaroven alebo nie a ak ano, tak ako to vsetko nakombinovat atd atd.... Takze tak....

Este by som vas chcela poprosit o radu... Kedze uzivam GSE na pitie (60kv do litra vody) a aj praskovy vitamin C (calcium ascorbate) aspon zo 10 gramov denne (plus tbl ester 3 gramy) a nejak na ten praskovy zabudam popri tom mnozstve veci, ktore za den beriem, napadlo ma, ci by som si nemohla dat do jedneho litra aj to GSE aj ten praskovy vitamin C. Nebude sa to nejak navzajom vylucovat? Mala by som potom lepsi prehlad a nemusim vsade chodit s dvoma flaskami... Dakujem.

Inac, na tom frekvencnom pristroji Diacom aj mne ukazovalo na viacerych miestach boreliozu, ale ani netusim, ako sa to prejavuje. Niekde som len citala, ze su vtedy enormne zvacsene uzliny, to ja mam, v slabinach, ale to kludne moze byt aj z toho velkeho zapalu, co mam tam v okoli. Da sa to nejak u lekara diagnostikovat? Ty si Milan ako na to prisiel, ze to mas?

Ok, dakujem, skusim teda hodinu po enzymoch a polhodinu pred jedlom. Myslite, ze to nie je skoro len hodinku po enzymoch? Ze sa mi dovtedy vstrebu a nerozlozia mi tie ucinne latky v klincekoch a wormwoode? Alebo ako vlastne priblizne dlho trva, kym sa taka tobolka klincekov vstrebe? Aby som zas nedavala zbytocne dlhu pauzu medzi nimi a jedlom...
Dakujem.

Ja som to samento aj tak brala, zacala som 2 kvapkami a pomalicky zvysovala az na 20, ta unava nebola vtedy az taka velka, s tym, co mam teraz po ALA, sa to neda porovnat. To mi vtedy asi na hodinku uplne "odide" vsetka energia a potom z nicoho nic je zas vsetko ok. Ale pomalicky sa aj to zlepsuje.

Tak dnes zacinam... Ale nie je mi celkom jasna jedna vec s davkovanim. V navode sa pise, ze sa pripravky maju uzit "pred jedlom". To je prosim vas ako myslene, priblizne kolko minut pred jedlom? Musia sa vstrebat, kym zacnem nieco jest? Alebo staci tesne pred jedlom? Pri oresaku je napisane "na prazdny zaludok alebo pred jedlom", ale pri klincekoch a wormwoode len "pred jedlom"(pri wormwoode pred vecerou) a tym padom to vyzera, ze myslia tesne pred jedlom. Alebo nie?
Dakujem.

Dobry den, ja viem, vy tieto diagnosticke frekvencne pristroje typu Diacom a spol neuznavate, ale bola som zas na takej jednej diagnostike (tu sa jednalo o pristroj Diacom) a z vysledkov mi vyslo, ze mam hlavne motolice, skrkavky a enterococcus. Taktiez vela kyseliny mocovej, zapal na oblicke (o zapaloch viem, to mi vychadza na kazdej diagnostike a aj to citim, jedna strana chrbta ma dost omina), zapal v crevach, na zenskych organoch, atd. Tie zapaly su urcite, to citim a aj vidim podla opuchov a cervenej koze a hlienov a vsetkeho mozneho. Vraj mi tieto zapaly sposobuju tieto parazity, vo vysledkoch vychadzali ako moj hlavny problem. Objavil sa tam aj zlaty stafylokok, ktoreho mi zistili lekari pri stere z jedneho opuchu, ale nie v takom mnozstve ako tie parazity a enterococcus. Inac, aj ten enterococcus je podla mna dost pravdepodobny, citala som, ze to je bezna bakteria nachadzajuca sa v crevach, problem je, ked sa dostane niekam inam do tela alebo na kozu a pod. A kedze mne v septembri v nemocnici nasledkom prasknuteho abscesu sla vyse tyzdna stolica aj cez posvu, aj cez absces (pokym neurobili stomiu) a nikto mi to za cely cas necistil, ani nic, je dost pravdepodobne, ze sa ten enterokok mohol dostat hocikam. A v podstate asi 2 tyzdne po prepusteni z nemocnice mi tie enormne zapaly zacali.
Uz dlhsiu dobu beriem GSE, extrakt z olivovych listov, curcumin, samento,..... a vela vela inych a nemam pocit, ze by moje zapaly nejak ustupovali. Chcela by som sa vas preto opytat, ci by som predsa len popri tomto vsetkom nemala skusit aj protiparazitovu kuru dr. Clark. Mam ju doma, tak nie je problem zacat aj hned. Ono v podstate ak je to naozaj tak, ze tie parazity v sebe mam, podla Clarkovej (co som v jej knihe citala) by sa malo zacat najskor s likvidaciou parazitov, potom mikrobov a nakoniec virusov (podla tej teorie, ze parazity obsahuju mikroby a mikroby zas virusy).
A ak ano, myslite, ze mam potom popri tom brat aj vsetky tie antimikrobialne, co uz beriem teraz, alebo urobit len samostane protiparaziticku kuru a potom sa zas vratit k tym antimikrobialnym? Lenze zas je tam aj ten enterococcus a aj potvrdeny stafylokok, cize neviem....
Velmi pekne vam vopred dakujem a peknu sobotu zelam.

Dakujem, objednala som tu tabletkovu formu, uvidime, aky bude rozdiel. Ja som mala trosku reakciu aj na tie kvapky (teda myslim, ze to bolo na to, kedze tych doplnkov beriem dost vela, ale vsimla som si to tesne po zacati uzivania samenta), asi polhodinku-hodinku po uziti na mna prisla mierna unava.

MilanDr, ja som si vdaka tebe tento pripravok vsimla, v jednom tvojom prispevku si o nom pisal, predtym som ho nejak prehliadla. Takze dakujem aj tebe smile A podla coho mas pocit, ze lepsie ucinkuje ako tie kvapky?

Dobry den,
prosim Vas, ktory z nasledujucich dvoch doplnkov povazujete za lepsi, ucinnejsi?
- http://www.iherb.com/Now-Foods-Cat-s-Cl … s/452?at=0
alebo tento:
- http://www.iherb.com/Nutricology-Prima- … /3447?at=0 ?
Uzivam momentalne ten druhy, kvapky (rakovina, mikroby, zapal) a uz mi pomaly dochadza, tak neviem, ci by nebolo aj vhodnejsie objednat ten prvy, v tbl forme.
Dakujem.

142

(147 odpovedí, zaslaných do Nádory)

Dakujem za vas nazor.

143

(89 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Dakujem, presne tento som si chcela povodne objednat.

A moze sa potom pri rakovine jest napriklad taka kysla kapusta (samozrejme domaca bez pridanych e-cok)? Alebo hlavne pri makrobiotike casto pouzivane pickles? Alebo napriklad celozrnny doma peceny chlieb s kvaskom? Lebo ja som stale v tom, ze sa nesmie nic kvasene a ak sa smie, velmi by ma to potesilo.

144

(89 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

A ten inulin je prosim vas ako vyziva pre probiotika ok?

Pozerala som, aky selen vlastne odporucate, ja mam tento: http://www.iherb.com/Source-Naturals-Se … /1379?at=0 , niekde som totizto citala, ze toto by mala byt najlepsie vstrebatelna forma selenu, z nejakych kvasnic, neviem co je na tom pravdy. Ale mozem ja vlastne uzivat pri rakovine uzivat nieco z kvasnic? Alebo by bolo lepsie brat nejaku inu formu selenu? Ak ano, aku prosim vas?

Dnes mi prisli tekute zeolity: http://www.liquidzeolitecompany.com/cat … d-Zeolite/ . Ake davkovanie prosim vas odporucate?

Dakujem pekne.

145

(147 odpovedí, zaslaných do Nádory)

A je nejaky rozdiel medzi hustymi hlienami a takymi vodavymi? Lebo neviem preco, ale raz su take, raz take a este aj niekedy tmavsie, niekedy je v nich ako keby aj trosku krvi, niekedy su bledsie, pritom myslim, ze kazdy den robim v podstate to iste a aj beriem tie iste doplnky. Cim to prosim vas moze byt? Prepacte, ze vam stale davam taketo prihluple otazky, ale uz to u mna trva dost dlho a stale sa zamyslam nad tym, co sa tam vlastne deje. Pekny vecer a dakujem.

146

(89 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

To zapecenie som vtedy mala len jeden den, asi som uzila vela mikrovlaknin a vypila umerne k tomu malo vody, za normalnych okolnosti mam stolicu viackrat denne. Ale zevraj je to pri stomii vacsinou tak, ze je stolica casta.
Z mikrovlaknin je vhodny aj inulin? Prave sa mi mina psyllium a mam doma jedno balenie inulinu, tak rozmyslam, ze by som teraz na striedacku zobrala to. Samozrejme modifikovane citrusove pektiny a arabinogalaktany by som brala popritom dalej.
Tie uzkostno-depresivno-placlive stavy som uz dva dni nemala, dufam, ze som to teraz nezakrikla smile, ako som zas zvysila pektiny na 3x denne a rozdelila ALA na 3 davky denne, cize zmensila narazovu davku, je to uz lepsie, akurat som straaasne unavena. Je aj to priznakom virenia?
A este by som vas chcela poprosit, u nas velmi cerstvy koriander nedostat, existuje nejaky doplnok, ktory by som mohla brat namiesto toho?
Dakujem.

147

(147 odpovedí, zaslaných do Nádory)

Chcela by som vas poprosit o vas nazor. Podla vasich odporucani uz dlhsie jem tvaroh zmiesany s lanovym olejom (podla dr. Budwig), niekedy aj s pomletymi lanovymi semiackami, 2x denne. Nemoze to, ze jem tolko vela mliecnych vyrobkov denne (predtym som jedla mliecne vyrobky len velmi malo, obcas nejake syry) mat suvis s tym, ze mi odspodu ide tolko vela hlienov? Viem, ze tam mam nakazu, ale tie mnozstva hlienu su strasne. Neda sa ten lanovy olej uzivat s niecim inym ako s mliecnym vyrobkom? Pocula som, ze by sa to mohlo aj napriklad zmiesat s cibulou alebo cesnakom, ze tie tiez obsahuju siru, neviete o niecom takom? Mam totizto pocit, ze ked obcas tu tvarohovu zmes nezjem, tak tych hlienov ide chvilku trosicku menej. Ale moze to byt len nahoda, neviem posudit. Velmi pekne dakujem.

148

(89 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Pozrela som do mojho "mudreho" zosita, kde si denno denne pisem, ake doplnky som o kolkej uzila, aby som mala prehlad, co mam o kolkej uzit a aby som pri tych mnozstvach na nic nezabudla a prisla som na to, ze prve 3 dni, ked som uz brala ALA, ale este som nemala tie stavy, som uzivala modifikovane citrusove pektiny 3x denne a k tomu este aj psyllium a arabinogalaktany po 1x denne. A potom som znizila pektiny na 1x denne ( psyllium a arabinogalaktany ostali tiez na 1x denne), pretoze ma z tolko vela mikrovlaknin na jeden den zapieklo a vtedy, po tom znizeni prisli tie stavy. Myslite, ze tie reakcie teraz mozem mat kvoli znizeniu davok pektinov? Od dnes zvysujem pektiny zas na 3x denne, tak som zvedava.
Selen beriem (3x100mg) a aj jod natieram na noc kazdy vecer, lebo sa mi nedari urobit si taky velky flak, ako odporucate, tak to riesim par kvapkami kazdy den.
Pekny den vam prajem.

Dobry vecer, pred tyzdnom som zacala brat pripravky na pecen podla dr. Berksona (brala som ich aj predtym, ale nie kompletne a podla rozpisu davok), urobila som ale asi malu chybicku a omylom som si objednala ALA v 300mg kapsuliach, cize som zacala brat 300mg rano s jedlom a 300mg vecer s jedlom. Mam len cca 40 kil, cize asi by mi stacilo aj menej mg denne, ale  pri tbl a takym obsahom neviem ako by som znizila denne davky. O tom, co tu na fore pisete, ze moze ta ALA sposobovat, to takzvane "virenie", som predtym nevedela. Prve 2-3 dni pecenovej kury bolo vsetko v poriadku, ziadne reakcie, len potom z nicoho nic som zacala mat strasne stavy uzkosti, hlavne doobeda a sem tam aj vecer, plac, depresie, no jednoducho hrozne, napriklad som sa rozplakala aj v meste, v nakupnom centre, hocikde a len som plakala a plakala.. A po cca hodine ta uzkost presla a vsetko bolo zas po starom. Myslela som, ze to suvisi s mojim zlym zdravotnym stavom, len som sa cudovala, ze preco sa mi ta psychika zhorsila tak nahle. Teraz uz idem delit 2 tobolky na 3, tak sa to hadam zmierni. A ak nie, vsypem dennu davku do vody a budem pocas dna po malych davkach pit, ako som tu na fore citala.
Vcera som nahodne nasla tu na vasom fore prispevky o tom, co moze branie ALA sposobovat, ked je telo velmi zamorene. Hlavne pisete, ze to sposobuje virenie ortute a s tym spojene reakcie. Len jedno mi nie je jasne. Mam telo tiez zamorene ortutou, ked mi tie stavy prisli az po 2-3 dnoch od zacatia kury? Preco nie hned od prveho dna?
Z mikrovlaknin beriem rano modifikovane citrusove pektiny (1 CL),  na obed psyllium (1 PL) a vecer arabinogalaktany (1 odmerka). Mam objednane aj tekute zeolity z USA (tu na sk som ich nenasla), nejak nechodia, aj ked som ich objednala uz dost davno, cize asi sa k nim nedostanem. Myslite, ze to staci? Dakujem.

Ked si urobite tu zmes cukor+kokosak+GSE, tiez to mate konzistenciou podobne ako peeling? Cize take jemne zrniecka pri roztierani? Alebo mam malo jemny cukor? Alebo to nejak specialne vymiesavate?

A vy ste spominane kozne reakcie mali od detstva, alebo vam to zacalo az neskor, tak ako mne napriklad teraz? Stale mi totizto nejde do hlavy, preco mi tie podlozky 3 mesiace nerobili ziadne problemy a len teraz odrazu, takpovediac od vecera do rana. V podstate som nikdy doteraz nemala ziadne kozne reakcie ani alergie, ani nic podobne, teda okrem mierneho akne od puberty az do cca 2 rokov dozadu, ked som rok a pol zdravo zila, brala vela doplnkov a vtedy sa mi plet uplne vycistila a mam ju cistu doteraz, s vynimkou obdobi, ked viac detoxikujem.